Župan Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić je v soboto dejal, da se bo do dogovora opredelil šele, ko bo seznanjen s podrobnostmi, danes pa je za srbski radio B92 poudaril, da dogovor ni sprejemljiv. "Glede na to, kar smo slišali iz medijev, je to, kar se je (vodja srbske delegacije Borislav) Stefanović dogovoril s kosovsko stranjo, nesprejemljivo za Srbe na Kosovu. Nezadovoljni so in jezni na gospoda Stefanovića," je dejal Pantić po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug.

Župan občine Zvečan Dragiša Milović je dejal, da dogovor sicer težko komentira, glede na to, da je z njim seznanjen le iz medijev. Vendar pa iz različnih razlag dogovora, ki jih podajajo obe strani in Evropska unija, sklepa, da je Sever Kosova potegnil kratko. Ob tem se je zavzel za to, da bi predstavniki Beograda kosovskim Srbom pojasnili, kaj se je zanje spremenilo z dogovorom.

Vodja kosovske delegacije Edita Tahiri je v soboto dejala, da naj bi vse mejne prehode med Kosovom in Srbijo poslej nadzorovali tako kosovski kot srbski cariniki in policisti, vodja srbske delegacije Borislav Stefanović pa je dejal, da bodo glavno vlogo imeli Srbi, Kosovci pa bodo imel vlogo opazovalca.

Medtem ko albanska stran meni, da je Srbija s tokratnim dogovorom na področju upravljanja mejnih prehodov prvič priznala Kosovo kot enakopravnega državnega partnerja, srbska stran ocenjuje, da je kosovska stran storila korak nazaj, ker bodo kosovski organi na meji podrejeni srbskim organom.