Clarkson bo božične praznike preživel skupaj z družino Davida Camerona, britanski premier pa je tudi skočil na pomoč glasnemu voditelju, ki na BBC-ju letno zasluži okoli 1,4 milijona evrov (1,2 milijona funtov).

Premier je v televizijskem intervjuju poskušal pomiriti strasti in omiliti ostrost Clarksonovih izjav. "Seveda gre za šaljivo uporabo besed in prepričan sem, da ni imel tega v mislih. Nisem videl izjave, a sem prepričan, da gre za šalo.“

Ko pa se je popoldne število pritožb še povečalo, je Cameronov predstavnik v zmešnjavo vmešal še svojo šalo: "Izvrševanje (kazni op. p.) ni stvar vlade in nimamo nobenih načrtov, da bi to postala.“

Kmalu kasneje je Clarkson pod prisilo BBC-ja, ki se je bal novega "Sachsgatea“, ko sta morala sodelovanje prekiniti Jonathan Ross in Russell Brand, opravičil za svoje izjave.

"Niti za trenutek nisem želel, da bi se izjava jemala resno, kar je jasno, če se izjavo vidi v kontekstu. Če sem sam ali če je BBC koga užalil, se skupaj z BBC-jem zelo rad upravičim,“ je povedal Clarkson.

Jeremy Clarkson o protestnikih na Otoku: "Vse bi jih dal postreliti"