Iz Scotland Yarda so danes sporočili le, da so ob 7.35 po srednjeevropskem času opravili aretacijo "zaradi suma zarote za prisluškovanje glasovnim sporočilom" ter da je aretirana 31-letnica sedaj v priporu na policijski postaji v kraju Northumbria na severovzhodu Anglije.

Policija je preiskavo afere z vdiranjem v telefone sprožila januarja, doslej pa je aretirala 17. oseb. Med njimi sta tudi nekdanja izvršna direktorica News International Rebekah Brooks ter nekdanji urednik tabloida News of the World in kasnejši svetovalec za medije premiera Davida Camerona, Andy Coulson.

Afera je izbruhnila v začetku julija, ko so na dan prišle informacije, da je News of the World vdiral v telefone znanih oseb in politikov, pa tudi žrtev ugrabitev ter svojcev ubitih vojakov in žrtev terorističnih napadov. Razkritja so zatresla temelje medijskega imperija Ruperta Murdocha in sprožila kritiko glede odnosa med mediji, politiki in policijo.

Nedavno je s preiskavo delovanja medijev začela tudi posebna komisija pod vodstvom sodnika Briana Levesona, pred katero je v minulih dneh pričala vrsta vpletenih v afero. Posebne pozornosti so deležne izjave žrtev neetičnega ravnanja novinarjev, med katerimi so tudi zvezdniki, kot npr. igralca Hugh Grant in Sienna Miller ter avtorica Harryja Potterja J.K. Rowling.