Britanski medij povzema članek raziskovalnega novinarja Edwarda Epsteina. Po zapisanem naj bi bil Dominique Strauss-Kahn prepričan, da so mu tudi vdrli v mobilni telefon, potem ko so mu povedali, da so enega od njegovih zasebnih elektronskih pisem videli v štabu stranke Nicolasa Sarkozyja.

Epstein piše, da so varnostne kamere ujele uslužbenca hotela Briana Yearwooda, ko se po srečanju z Diallovo (takoj potem, ko naj bi se zgodil incident) srečal z neimenovanim kolegom. "Dvojica udari z dlanmi, začne ploskati in izvajati nekaj, kar je videti kot ples zmagoslavja. To traja najmanj tri minute," opiše Epstein.

Članek bo razjezil zaveznike Straussa-Kahna, ki že ves čas trdijo, da so francoskemu politiku vse skupaj nastavili, pišejo pri Telegraphu. Domnevalo se je, da bo Strauss-Kahn prihodnje leto eden glavnih konkurentov Nicolasa Sarkozyja na predsedniških volitvah, zaradi škandala pa je bil prisiljen odstopiti s čela IMF in se umakniti iz predsedniške dirke.

32-letna sobarica Nafissatou Diallo trdi, da jo je 65-letnik skušal posiliti, ko je prišla čistiti njegove prostore v hotelu Sofitel na Manhattnu, nato pa naj bi jo prisilil k oralnemu seksu. Strauss-Kahn je šel najprej za rešetke, nato pa v hišni pripor. Ko so tožilci našli nekaj nekonsistentnosti v pričanju Diallove, so bile vse obtožbe proti Straussu-Kahnu umaknjene.

Sicer so odvetniki Diallove članek že označili za "nezaslišanega" in dodali, da "ne temelji na tehtnih dokazih".