"Pozornost je potrebno usmeriti na nezaželene posledice. In te posledice ne pomenijo samo resnične odvrnitve Irana od tega, kar počne, pač pa, kar je pomembneje, lahko pride do resnega vpliva na regijo in ameriške sile v regiji," je novinarjem dejal Panetta.

Strinjal se je sicer s trditvijo svojega predhodnika Roberta Gatesa in načelnika štaba združenih poveljstev ameriške vojske Mikea Mullena, da bi bombardiranje iranskih jedrskih objektov program zaustavilo za tri leta.

Ameriški obrambni minister je še dejal, da bi morala biti vojaška akcija zadnja možnost in da je potrebno na zaskrbljenost ZDA in Izraela glede iranskega jedrskega programa odgovoriti z "ostrejšimi sankcijami ter gospodarskim in diplomatskih pritiskom na Iran, naj spremeni svoje ravnanje", poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Mednarodna agencija za jedrsko energijo (IAEA) je ta teden objavila poročilo, v katerem je izrazila resno zaskrbljenost zaradi jedrskih aktivnosti Irana, ki je, tako poročilo, vsaj do preteklega leta očitno razvijal atomsko bombo.