V Ohiu so volivci razveljavili zakon, ki je več sto tisoč javnim uslužbencem odvzel pravico do pogajanj o kolektivni pogodbi. Uspeh referendumske pobude predstavlja boleč poraz za republikanskega guvernerja države Johna Kasicha in njegovo stranko ter povečuje upanje za predsednika ZDA Baracka Obamo, da bo prihodnje leto zmagal v eni od ključnih zveznih držav.

Obenem pa so republikanci v isti državi dosegli simbolično zmago z referendumsko potrditvijo prepovedi zahteve zveznega zakona o zdravstveni reformi, ki uvaja obvezen nakup zdravstvenega zavarovanja za vse Američane, sicer jih čaka davčna kazen. Zmaga je simbolična, ker so volivci pokazali, da se ne strinjajo z reformo, a zakon vseeno ostaja v veljavi, ker so zvezni zakoni nad državnimi.

V Missouriju so volivci zavrnili pobudo, po kateri bi zakonsko določili, da se življenje z vsemi pravnimi pravicami začne pri spočetju. Šlo je za poskus nasprotnikov splava, da ga na tak posreden način prepovejo.

V državi Maine so na referendumu odpravili zakon, ki je zahteval registracijo najmanj dva dni pred volitvami. Na naslednjih volitvah se bodo lahko volivci registrirali na volilnem mestu ob oddaji glasu.

Na volitvah v Kentuckyju in Mississippiju so podprli dosedanje guvernerje, v Missouriju pa je zmagal dosedanji republikanski podguverner Phil Bryant, ki bo nasledil strankarskega kolega Haleyja Harbourja.