V dolini v bližini svetega mesta Mina verniki zaključujejo z obredom kamenjanja hudiča. V okviru obreda morajo romarji v tri stebre, ki simbolizirajo hudiča, zalučati po 21 kamnov, in sicer na vsak dan tridnevnega obreda po sedem na vsak 25 metrov visok steber.

Današnji dan je tretji in tudi zadnji dan obreda kamenjanja. Po zaključku se verniki še sprehodijo okoli svetišča Kaba v Meki, s čimer se romanje tudi zaključi.

V prizadevanjih za preprečitev nesreč so savdske oblasti postavile posebno sprehajalno pot v več nadstropjih, po kateri se zgrinjajo množice vernikov in mečejo kamne. Leta 2006 je namreč v stampedih umrlo več kot 360 ljudi, leta 2004 več kot 250, leta 1990 pa več kot 1400.

Z letošnjega romanja ne poročajo o večjih nesrečah med verniki, katerih število so savdske oblasti ocenile na dobra 2,9 milijona. Med njimi je 1,8 milijona tujcev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Hadž je eden od petih stebrov muslimanske vere. Koran predpisuje, da mora vsak polnoletni musliman, ki je fizično sposoben in si lahko privošči potovanje, vsaj enkrat v življenju opraviti romanje v Meko, rojstni kraj preroka Mohameda.