"S policije sem prejela poročilo o Horvatinčićevem vedenju v prometu. V desetih letih je storil več kot 30 prekrškov v prometu, predvsem glede prekoračitve hitrosti. Glede na to da je že zakrivil hujše prometne nesreče, prejeli pa smo tudi informacije, da je z gliserjem prehitro vozil v bližini Dubrovnika, kot tudi dejstvo, da je pri zadnji nesreči pri Primoštenu prekršil več pravil, menim, da je utemeljeno, da se mu pripor podaljša zaradi nevarnosti ponovitve kazenskega dela,“ je dejala odvetnica Laškarin.

Iz sodnih spisov je še jasno, da Horvatinčić po nesreči ni vprašal, kako je s poškodovanima Italijanoma, temveč je reševal svoj gliser. "Namesto policije je klical ljudi iz svojega podjetja in jih spraševal, kako bi lahko rešil svoj gliser. To samo potrjuje, da pomoči ni želel poklicati," je še razložila.

Na županijskem sodišču v Šibeniku so bili v torek zaslišani očividci. Skupaj naj bi jih zaslišali že okoli 17. Odvetnika Horvatinčića so prepričani, da so slednji iz pripora izpuščen 16. septembra.

Ključna priča: Morje je bilo krvavo, Horvatinčić o stanju zakoncev sploh ni spraševal

Horvatinčićev odvetnik: Italijanoma ni bilo pomoči, umrla sta v trenutku

Horvatinčićev gliser v času nesreče sploh ni bil registriran