Ferry je na televiziji povedal, da so nekdanjega ministra zasačili pri spolnem nadlegovanju dečkom med orgijo v Maroku. Maroške oblasti naj bi ga obtožile pedofilije, a se je ministru uspelo skrivaj vrniti v Francijo, poročila o incidentu pa so potihnila. Ferry je o dogodku izvedel od "premiera" med svojim mandatom med letoma 2002 in 2004.

Trditev je med Francozi sprožila ogorčenje, trenutni ministri pa od Ferryja zahtevajo, naj svoje navedbe podkrepi z dokazi. Tožilstvo v Parizu je že uvedlo preiskavo in namerava po navedbah vira na tožilstvu "v prihodnjih dneh" zaslišati Ferryja, da bi izvedeli, kaj ve o obtožbah.

Ferry je že zatrdil, da nima nobenega konkretnega dokaza o spolnem zločinu, temveč je zgolj kot anekdoto povedal, kaj je med svojim mandatom slišal od drugih visokih predstavnikov države, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Dogodek je v Franciji poskrbel za nov šok, potem ko si Francozi še niso opomogli zaradi vedenje svoje domnevno šovinistične politične elite po dveh škandalih.

14. maja so v New Yorku zaradi suma poskusa posilstva aretirali takrat še prvega moža Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Dominiquea Strauss-Kahna. Nato pa je v začetku tedna odstopil še državni sekretar za javno upravo Georges Tron, ki sta ga dve uslužbenki obtožili spolnega nadlegovanja.