Strauss-Kahn je trenutno v priporu v ZDA zaradi domnevnega spolnega napada na sobarico v hotelu v New Yorku minuli konec tedna.

Odvetnik Banonove, David Koubbi je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP danes povedal, da njegova stranka doslej ni vložila ovadbe, ker jo je njena mati, sicer regionalna svetnica francoskih socialistov, prepričala, naj tega ne stori.

Strauss-Kahn je veljal za resnega kandidata socialistov na predsedniških volitvah v Franciji, ki bodo spomladi prihodnje leto.

Banonova je leta 2007 v neki televizijski oddaji pripovedovala, kako jo je znan francoski politik zvabil v skoraj prazno stanovanje, kjer naj bi ji bil pripravljen dati intervju, dejansko pa jo je tam spolno napadel. V intervjuju so Strauss-Kahnovo ime zakrili s piskom, je pa Banonova kasneje potrdila, da je šlo zanj.

"Dal mi je naslov, ki ga nisem poznala. Tam je zaprl vrata in takoj sem vklopila snemalno napravo. Želel je, da ga držim za roko, češ da sicer ne bo mogel odgovarjati na vprašanja. In potem je šel dalje, a sem ga takoj ustavila," je povedala v intervjuju.

Dejala je še, da je bil precej nasilen, skušal ji je odpeti modrček in kavbojke. Pobegniti ji je uspelo šele, ko sta se nekaj časa prerivala.

Mati Banonove, socialistična političarka in blogerka Anna Mansouret, je potrdila, da je hčerki svetovala, naj se sproži postopka, da ne bi onemogočila svoje novinarske kariere.