Celotna operacija naj bi temeljila na informacijah, ki naj bi jih preiskovalcem izdal Daniel Tzvetkoff; ta mladi avstralski poslovnež naj bi bil pravzaprav "idejni oče" celotne prevare in plačilnega sistema z lažnimi podjetji, ki so ga spletne igralnice uporabljale in s katerim je bajno zaslužil tudi sam, sedaj pa ga je, skupaj z glavami svojih nekdanjih delodajalcev, na pladnju serviral ameriškim oblastem.

Zgodba se je začela zapletati, ko Tzvetkoffu ni bilo več dovolj 150 tisoč ameriških dolarjev dnevnega zaslužka, kolikor mu ga je navrgel spletni igralniški posel, temveč se je želel polastiti tudi dela pogače svojih šefov. Takrat so ga vodilni pri Full Tiltu in Poker Stars tožili, da je nezakonito prišel do več kot 100 milijonov njihovega denarja.

Tzvetkoffa so nato lani aprila aretirali v Las Vegasu, ga obtožili natanko tega, kar sedaj očitajo njegovim nekdanjim delodajalcem, in ga zaprli. Varščine mu niso odobrili. A že avgusta je bil Tzvetkoff na prostosti, potem ko se je na skrivaj srečal z ameriškim tožilcem in se z njim očitno nekako pogodil. Sedaj pa zaporna kazen (od 5 do 30 let) in 3 milijarde dolarjev globe grozi njegovim nekdanjim šefom, bančne račune pa so jim že zamrznili.

Tudi vse največje operacije sodnega pregona proti spletnemu igralništvu vse od Tzvetkoffove aretacije prihajajo prav iz urada manhattanskega tožilstva, ki se ukvarja s primerom mladega oportunista. Da je zgodba zaključena v celoto, pa še tole: Tzvetkoffa naj bi aprila lani aretirali glede na informacije, ki naj bi jih FBI-u posredovali iz Full Tilt in Poker Stars, kjer so se mu želeli maščevati zaradi tega, ker jih je ogoljufal. Zaenkrat sicer še ni povsem jasno, kdo se bo smejal zadnji, je pa dejstvo, da je zaenkrat tisti z najslajšim nasmehom prav Tzvetkoff.

Hud udarec industriji spletnega pokra; lahko visoka globa uniči glavne igralce?