"Upamo, da je še vedno živa,“ je za CNN dejal Atiq Al Obeidi. "Molimo, da je na varnem, a sem izredno zaskrbljen zanjo. Mislim, da jo imajo nekje zaprto.“

Njegove hči, Eman Al Obeidi, v javnosti niso videli vse od 26. marca, ko je pribežala v hotel v Tripolisu in tujim novinarjem začela razlagati svojo zgodbo. Imela je poškodovan obraz, na zapestjih je imela zareze od vrvi, s katero je bila domnevno zvezana, na notranji strani stegen pa so bile opazne sledi krvi.

Novinarjem je v angleškem jeziku razložila, da so jo Gadafijevi privrženci ustavili blizu Bengazija ter jo proti njeni volji nekam odpeljali, kjer jo je 15 vojakov pretepalo in posiljevalo kar dva dni skupaj. Čeprav so poškodbe potrjevale njeno zgodbo, pa nobeden od medijev do sedaj še ni uspešno potrdil njenih navedb.

Libijska vlada je sicer že večkrat zatrdila, da so žensko izpustili na prostost. V četrtek je vladni predstavnik Musa Ibrahim dejal, da bo Obeidijevo v roku nekaj dni "verjetno“ obiskalo več novinark, a  potrditev tega zaenkrat še ni. Pred tem je že poudaril, da je ženska v dobrem stanju, zdrava in v zavetju svoje družine.

A vendarle njen oče resno dvomi, da bi vlada Moamerja Gadafija dovolila, da bi novinarji govorili z njegovo hčerjo. "Prav takšni smo kot vi. Prilepljeni na televizijski zaslon v upanju, da bi ugotovili, kaj se dogaja z njo. Prosimo Boga, da je živa in zdrava,“ je zaključil.

Tako so Obeidijevo "častili" tudi v Washingtonu, kjer so s protesti pokazali, da je njihova junakinja. (Foto: Daylife)

Preberite še, kako se Gadafijevi vojaki z uporniki borijo za prevlado v Misrati in Bregi.