Po informacijah, ki jih index.hr prejema s terena, je najuspešnejši zaenkrat protest v Zagrebu, saj se je tam zbralo največ ljudi. V centru Zagreba je več bistveno več policistov, kot jo je bilo včeraj, ti pa so postavili barikade. V drugem največjem mestu Splitu se je zbralo petdeset ljudi, v Reki na stotine, v Osijeku par deset, soliden odziv pa so zabeležili tudi v Pulju, kjer se je zbralo več kot tristo ljudi.

Protestniki so ob 18.30 prišli enega od možnih vhodov na Markov trg. Nekaj protestnikov iz prvih vrst je poskušalo čez barikade, policija jim je to preprečila. Na policiste je bilo vrženih nekaj steklenic, nakar so se specialci nad udeležence protesta spravili s solzivcem.

Sicer so se organizatorji protesta ob približno 17. uri začeli zbirati na zagrebškem Trgu bana Jelačića.

Le uro kasneje je bilo tam že približno tisoč ljudi in kaj hitro je postalo jasno, da bo tokratni protest veliko večji od torkovega. "Jadranki Kosor in tej vladi sporočam, naj se nemudoma umaknejo z oblasti, saj bo v tem primeru zaporna kazen manjša,“ je skozi megafon povedal eden od organizatorjev protesta.

Dogajanje na Hrvaškem lahko v živo spremljate tukaj!

Spomnimo, v torek ob 13. uri je bil organiziran prvi protest, katerega cilj je zrušenje vlade Jadranke Kosor. Demonstratorji so okupirali Trg bana Jelačića in prav tako kot danes krenili proti Markovem trgu, na poti pa naleteli na policijske barikade.

Na barikadah je tako ostalo ujetih približno 250 udeležencev protesta, ki so bili ogorčeni, ker jih ni policija spustila na Markov trg. Pet protestnikov, vključno z organizatorjem, je bilo aretiranih.