Ben Ali, ki je 23 let s trdo roko vladal v Tuniziji, je 14. januarja popoldne moral predvsem ubogati šefa svoje politične policije Alija Seriatija, ki ga je menda kar potiskal v letalo in kričal: "Prekleto, a boš šel v letalo!" Na stopnicah, ki so vodile v letalo, pa je Ben Alijeva hčerka vpila: "Pustite mojega očeta, če ne vas bom vse ubila."

Vse te podrobnosti je Nouvel Observateurju razkril vojaški oficir, ki je moral spremljati predsednika vse do letala. Francoski tednik je zapisal, da je ta mož o omenjenih zgodovinskih trenutkih pripovedoval s solzami v očeh. Najtežje naj bi mu bilo sprejeti, da je 23 let živel v diktaturi strahopetca.

Že kmalu po 14. januarju so nastala pričevanja, po katerih Ben Ali ni hotel zapustiti države. To je storil samo zato, ker ga je okolica na neki način pretentala. Pilot je pozneje pripovedoval, da je odstavljeni diktator, ko je bil enkrat v letalu, ki ga je odpeljalo v neznano smer, ves čas hodil v pilotsko kabino in pilotu govoril: "Sin moj, saj me boš potem peljal nazaj v Tunizijo?" "Seveda," mu je odvrnil pilot. Letalo je naprej letelo na Malto, nato proti Franciji, kjer pa se tamkajšnje oblasti niso hotele kompromitirati še bolj, kot so se že s svojim podpiranjem diktatorja v dneh pred 14. januarjem. Tako je moralo letalo obrniti proti Savdski Arabiji, kamor se je Ben Ali lahko končno zatekel.