V javnosti so se pojavile domneve, da je Assange postal tarča ameriške vojske, zato se je za en mesec skril. Sedaj se je ponovno pojavil. Britanskemu Guardianu je povedal, da se ne boji za lastno varnost, vendar se bo zaenkrat skušal izogniti potovanju v ZDA.

"Ameriške izjave so razumne. Vendar so bile problematične tiste zasebne,“ je Assange povedal Guardianu na srečanju v Bruslju. "Politično gledano bi bila velika napaka, če bi reagirali. Počutim se popolnoma varnega, vendar so mi odvetniki svetovali, naj ne potujem v Ameriko.“

Assange se je po mesecu dni prvič pojavil v javnosti, imel je namreč govor na seminarju o svobodnem pretoku informacij v Evropskem parlamentu. "Potrebujemo podporo in zaščito. To imam. Več je vedno dobrodošlo. Kljub temu verjamemo, da je situacija stabilna in pod nadzorom. Ni potrebe po zaskrbljenosti. Obstaja pa potreba po nenehni pozornosti (dogajanja v okolici),“ je povedal Assange.

Medtem pa Manninga v Kuvajtu zadržuje ameriška vojska, saj naj bi priznal, da je od nekega kalifornijskega hekerja pridobil omenjenih 260 tisoč zaupnih dokumentov. Assange je povedal, da je WikiLeaks za obrambo Manninga najel tri ameriške odvetnike, vendar jim niso omogočili dostopa do stranke.

Pri WikiLeaksu niso želeli komentirati glede morebitnega sprejetja zaupnega materiala s strani Manninga in to kljub temu, da so na strani že objavili posnetek ameriškega helikopterja apache, ki napade civiliste v Bagdadu.