Na domačem prizorišču se je nad vse tiste medije, ki so z različnimi prispevki in fotografijami o njegovem burnem zasebnem življenju, s katerimi so razkrili, da je "cesar gol", spravil s tožbami in zmerljivkami. Vsi so namreč oprode levice, ki mu ne more drugače do živega, kot da ga blati, medtem ko je večina Italijanov navdušena nad njim.

Večji problem so tuji mediji, ki jih ni mogoče vlačiti po sodiščih, čeprav do premierja nimajo nobenega spoštovanja. Zato se je Berlusconi odločil, da se bo z njimi spopadel po načelu "z besedo nad besedo" in je ustanovil "posebno enoto za boj proti hudobnemu tisku". V njej je zbral mlade novinarje in strokovnjake za množične komunikacije ter odnose z javnostmi, ki naj spremljajo poročanje tujih medijev od "Japonske do Peruja" in na vsako "zlonamerno" poročanje o Berlusconiju nemudoma odgovorijo "s pravo resnico". S tisto, ki bo premierja svetovni javnosti pokazala v pravi, torej boljši luči. Medije bodo "bombardirali" z resnicami o Berlusconiju, dokler ne spoznajo svoje napake in ne ugotovijo, da so tudi sami "žrtev" protiberlusconijevske kampanje italijanskih časopisov in levičarskih politikov, ki "jih vodi predsednik Napolitano osebno".

Posebno skupino bo vodila Berlusconijeva "tesna sodelavka v kabinetu (pa tudi zunaj njega, pravijo hudobni mediji), ministrica za turizem Vittoria Brambilla, ki se je pred leti s spremenljivim uspehom udeleževala lepotnih tekmovanj. Toda njena naloga je veliko širša in odgovornejša, lahko bi rekli domoljubna. Sama ugotavlja, da je zaradi hudobnih napisov o njenem šefu ogrožen ugled Italije kot države. Bledi nekoč sijajna slika italijanske zgodovine, kulture, umetnosti, kakovostnega življenja, raznolikosti in naravnih lepot. Z obrambo premierja v tujem tisku bo obranila tudi državne interese, temu pa ne bi smeli nasprotovati niti največji nasprotniki Silvia Berlusconija, ki so najbolj krivi za grdo sliko o Italiji.