Zunanji minister Srbije Vuk Jeremić se je po glasovanju zahvalil Generalni skupščini ZN za potrditev resolucije in dejal, da gre za zmago mednarodnega prava. Pred glasovanjem je dejal, da je ocena Meddržavnega sodišča najboljša pot za zmanjšanje napetosti v regiji. Jeremić je kasneje na sedežu ZN pripravil tudi posebno novinarsko konferenco, na kateri je ponovil stališče Srbije, da predstavlja enostranska razglasitev neodvisnosti Kosova kršitev mednarodnega prava. Jeremić je pred glasovanjem tudi poudaril, da se je Srbija doslej obnašala zelo vzdržno in proti Kosovu ni uporabila sile ali gospodarskih sankcij. Kot je ocenil, bo predstavljalo svetovalno mnenje ICJ kažipot za ostale države, ki se še niso odločile glede neodvisnosti Kosova. Po njegovih besedah je glas proti današnji resoluciji tudi glas proti legitimni pravici države, da pride do pravosodnega mnenja skozi sistem ZN.

Po mnenju večine zahodnih držav pa je zahteva Srbije za oceno skladnosti razglasitve kosovske neodvisnosti z mednarodnim pravom bolj politična kot pravna. Britanski veleposlanik John Sawers, ki je sicer oddal vzdržan glas, je dejal, da gre za politično motivirano resolucijo ter poskus zavlačevanja procesa priznavanja Kosova in vključevanja države v mednarodne institucije. Po njegovih besedah je neodvisnost Kosova realnost, s katero se mora Srbija soočiti.

Večina članic EU, med njimi tudi Slovenija, se je sicer pri današnjem glasovanju vzdržala. Večina članic EU namreč ni mogla glasovati proti mednarodnopravno gledano legitimni zahtevi Srbije, prav tako pa niso mogle - glede na to, da jih je večina Kosovo že priznala - podpreti srbske zahteve. Kosovo, ki je neodvisnost razglasilo 17. februarja letos, je doslej priznalo 48 držav, med njimi 22 držav EU. Resolucijo GS ZN so podprle Slovaška, Romunija, Španija, Ciper in Grčija.

Proti resoluciji je glasovalo le šest držav, in sicer ZDA, Albanija, Marshallovo otočje, Mikronezija, Nauru in Palau. Precej držav se glasovanja niti ni udeležilo, med njimi Bosna in Hercegovina, Turčija in Irak. Gruzija se je skupaj z večino držav članic EU vzdržala. ZDA so sicer vodile kampanjo proti resoluciji, medtem ko srbska zaveznica Rusija, ki je glasovala za resolucijo, svojega glasu ni obrazložila niti pred niti po glasovanju.