V svoji paradni disciplini želi zadržati drugo mesto v posebni razvrstitvi šprinta, hkrati pa poskušati omajati Marit Bjoergen (829), Katerino Neumannovo (814) in Aino Kaiso Saarinen (777) ter se mimo njih preriniti med trojico prvih dam v sezoni 2007.

Šprint je največja priložnost, da jih "nalomi", sobotno zasledovanje malo manj. Točke sledijo od 100, 80, 60, 50, 45... "Proga z dvema klančkoma in dolgo ravnino je prav 'špasna' za Petro. Vse bomo naredili, da izkoristi ponudbo. Seveda je veliko odvisno od konkurence," pravi trener Ivan Hudač. Serviserji včeraj niso imeli veliko dela, ker bodo sneg razgrnili šele danes. Za Petro je bil to bolj lahkoten dan, trening pa kros.

Upamo, da zaradi tega danes ne bo tožila, ker maserja Dušana Kovačiča ni v Skandinaviji. Mladi mož, ki je že v poletni službi s kolesarji Perutnine, je (v šali) priznal, da ga že pogreša. "Tega nisem rekla. Pogrešam v mojem življenju druge ljudi (smeh). Res, na masaži sem bila dvakrat pri Italijanih. Iščem vse mogoče alternative. Po Drammnu sem bila že sesuta in sem potrebovala masažo. Mislim, da bi najlažje 'padli' Bjoergnova in Saarinenova, od Neumannove bo Falun. Pomembno je, da se lahko borim do konca," pravi Petra Majdič. Nagrada za 11. in 12. mesto na SP do 23 let je Skandinavija tudi za Barbaro Jezeršek in Katjo Višnar.

Po senzacionalnem najboljšem času kvalifikacij pod Mangartom, težavami s smučmi in na koncu (le) 12. mestu prav Blejci Višnarjevi še ne priznavajo potenciala. Dve uvrstitvi med trideset v SP, kar je za slovenski tek nekoč veljalo za "polet v vesolje", so za krog okoli klubskega trenerja Vinka Poklukarja bolj naključne. Katja veliko več zaslug namreč pripisuje Vladimirju Korolkeviču. In seveda, če bi "foušija" na Bledu gorela, ne bi nikjer potrebovali kotla na biomaso.

Katja Višnar je na prvenstvu upov pripomnila, da niso imeli serviserja. V Stockholmu se jih bo okoli njenih "madshusk" smukalo pet. In še predstavnik za norveške smuči Janez Reberšak jo je podučil: "Običajno pride krava k jaslim." Blejski tekaški krogi tudi oporekajo, da Katja pet kilometrov ne more hitro teči. Ne priznajo, da je bistvo šprinta najprej leteči kilometer moči in elegance. Naj jim še enkrat dokaže, da ne bodo govorili, da se "samo nosi po Bledu".