Športna zveza Ljubljane je na slavnostni prireditvi v ŠRC Triglav razglasila najboljšo športnico in športnika slovenske prestolnice v letu 2006. To sta postala telovadec Aljaž Pegan in atletinja Tina Šutej, ki sta si naslov zaslužila z drugim mestom na svetovnem članskem prvenstvu v Aarhusu oziroma prav tako drugim mestom na svetovnem mladinskem prvenstvu na Kitajskem v skoku s palico.

Drugo mesto sta zasedla Peganov reprezentančni kolega Mitja Petkovšek in rokometašica Tanja Oder, tretje pa atlet Matic Osovnikar, sicer Škofjeločan, a nastopa za ljubljanski klub Mass, in balinarka Tadeja Sodec.

Na prireditvi sta prisostvovala tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič in novo izvoljeni župan mesta Zoran Jankovič, ki je še enkrat obljubil, da bo v Ljubljani leta 2008 zgrajen štadion, dela v Stožicah pa naj bi se začela že naslednje leto.

Domov je zadovoljen odšel tudi najboljši slovenski plavalec Peter Mankoč, ki so ga obdarili s priznanjem za izjemne dosežke. V konkurenci kolektivnih športov je nagrado v imenu rokometnega kluba Krim prevzela Deja Doler.