Kampanja po Pečetovo ne bo težka, saj bodo gradili na svojem delu v minulih štirih letih. "Naš cilj je do leta 2012 v politiko vrniti načelnost in poštenje. Tega je bilo v iztekajočem mandatu premalo. Slovenija rabi nove vrednote. Čaščenje denarja, ki ga je vpeljala ta vlada, se namreč mora nehati," je dejal predsednik Lipe.

"Verjamem v uspeh, ker Slovenija potrebuje novo moč, ljudje pa drugačno politiko, ki bo znala spoštovati potrebe vsakega posameznika. Aktualna vlada je začela graditi zidove med ljudmi in državo," je dejala Žgajner Tavševa. Po njenih besedah je predsednik vlade Janez Janša uspel s svojo neoliberalno politiko uničiti državo blaginje. "Slovenija je pred štirimi leti sklenila pakt s hudičem," je dejala sedanja vodja poslanske skupine Lipa.

Tretji poslanec Lipe v tem mandatu Boštjan Zagorac je v svojem nastopu poudaril, da je Lipa na zmagovalni poti. "To si bodo morali zapomniti tudi slovenski kvazi politični analitiki, ki namesto da bi predstavljali javno mnenje, ga želijo ustvarjati."

Po besedah Zagorca je dejstvo, da so bili poslanci Lipe v tem mandatu najbolj delavni. "In verjamem, da nas bo v naslednjem mandatu najmanj osem enako delavnih. Zato je prav, da je obstoječo vlado strah Lipe," je dejal.

"V DZ je 90 poslancev, ponavadi pa jih niti polovica ne sedi v svojih klopeh, niti polovica se ne trudi, da bi izboljševala zakone. In ti isti ljudje, ki so sedeli doma in preko televizije spremljali seje DZ, se sedaj smejijo z oglasnih panojev in televizijskih ekranov. To je krivično," je ob tem poudaril Peče.

"V naših vrstah kandidirajo od doktorjev znanosti pa do nezaposlenih, ženske in moški, starejši in mlajši. Za vse pa lahko rečem, da smo vsi borci. In to nas ločuje od stalnih strank in njihovih kandidatov," je dejal Peče.

"Mi lahko obljubljamo, ker imamo temelje za te obljube. Ker imamo v naših vrstah Barbaro Žgajner Tavš, ki je prvič v Sloveniji odprla razpravo, ki so jo vsi politiki namenoma zapostavljali in minimizirali - vprašanje socialne neenakosti. Moj poslanski kolega Boštjan Zagorac pa je eden izmed tistih, ki si upa še vedno zagovarjati enak nacionalni interes, kot smo ga pred leti, čeprav predsednik vlade kriminalizira vse, ki se ne strinjajo z njim," je svoja dosedanja poslanska kolega v tem mandatu opisal Peče.

Ajdovski župan Marjan Poljšak, ki za Lipo kandidira v volilnih okrajih Nova Gorica in Ajdovščina, je v svojem nastopu izpostavil, da se v Lipi zavzemajo za ponovno uveljavitev vrednot NOB: "Lipa je zgodovinska priložnost za slovenski narod. Ta je sedaj, tako kot vsi evropski narodi, v krizi," je dejal Poljšak.

Odvetnik Edvard Bavcon, ki bo za Lipo kandidiral v volilnem okraju Ljubljana Bežigrad, je napovedal, da se bo zavzemal za revidiranje tistih zakonov, ki so Rimokatoliško cerkev postavili v ustroj institucionalnega sistema države. Kot pomembno je izpostavil revidiranje obveznosti Slovenije do Nata, ki so "netransparentne, za Slovenijo ponižujoče in služijo ameriškemu fašističnemu pohodu na svet, kršitvam mednarodnega prava".

Lipa z 78 kandidati pokriva vse volilne okraje v vseh volilnih enotah. Med njimi je 31 žensk in 47 moških, 10 kandidatov pa bo kandidiralo v dveh volilnih okrajih. Današnjega odprtja volilne kampanje so se udeležili vsi kandidati.