Med najpomembnejšimi projekti, za katere je občina pridobila sredstva iz drugih virov, so poslovna cona Ozare, rekonstrukcija lokalnih cest, kolesarska pot po Mislinjski dolini in najdražji projekt, severno zahodna obvoznica Slovenj Gradec.

Med prijavljenimi projekti, za katere občina še ni prejela sklepa o sofinanciranju, pa so najdražji športni center Vinko Cajnko - 2,4 milijona evrov, kanalizacijsko omrežje Kope - 1,3 milijona evrov, in gradnja širokopasovnega omrežja elektronskih komunikacij v Mislinjski in Dravski dolini - 17,5 milijona evrov.

Severozahodna obvoznica v dolžini 740 metrov bo končana predvidoma septembra prihodnje leto, za naložbo bo občina namenila skoraj milijon evrov, 681 milijonov pa bo pridobila iz sklada za regionalne spodbude. Do leta 2010 pa naj bi bila končana obsežen projekt revitalizacije mestnega jedra in športni center Vinko Cajnko.

"Nobenega dvoma ni, da gre za nov razvojni cikel mestne občine Slovenj Gradec, ki pa ne bi bil mogoč brez zunanjih virov financiranja, zato izkoriščamo finančno perspektivo za obdobje od 2007 do 2013 in skušamo s prijavljenimi projekti pridobiti čim več sredstev. Izvedba teh projektov pomeni za občino višji standard, ki ga z lastnim denarjem ne bi mogli doseči," pravi župan Matjaž Zanoškar.

Kot izjemno pomemben projekt je izpostavil širokopasovno omrežje, pri katerem sodelujejo občine Slovenj Gradec, Dravograd, Radlje ob Dravi, Vuzenica, Muta in Ribnica na Pohorju. Projekt so prijavili v začetku junija, tako da rezultati prijav še niso znani. Če bo potrjen v okviru projekta Nacionalna širokopasovna povezava, bodo območja, kjer nihče ni imel interesa vlagati v telekomunikacijsko omrežje, dobila nove razvojne možnosti. "Naš interes je, da dobijo optično povezavo tudi najbolj oddaljene kmetije v Mislinjski in Dravski dolini," je dejal Zanoškar.