Po aneksu, vrednem skoraj 25 milijonov evrov, je dolžnost MOL, da zagotovi zemljišča in projekte za predvidene posege, gradnjo pa financira Dars. "Za dkončanje dogovorjenih del imamo tri leta časa, če v tem roku ne bodo gotova, pa nam bodo morali denar nakazati na račun," pojasnjuje ljubljanski župan Zoran Janković.

Po njegovih besedah so najdlje pri realizaciji projekta urejanja Peruzzijeve ceste, kjer so odkupili vsa potrebna zemljišča, ključna povezava pa ostaja nova štajerska vpadnica, ki je nujna za odprtje športnega parka Stožice. Pred njenim končanjem leta 2010 bodo morali preseliti celotno naselje ob Koželjevi ulici.

Janković je na včerajšnji novinarski konferenci povedal še, da so na občini sprejeli sklep o odstranjevanju vseh grafitov v središču mesta, to je med Tivolsko, Masarykovo, Resljevo, Kopitarjevo, Karlovško, Zoiskovo in Aškerčevo. "Za to namenjamo 70.000 evrov, poleg odstranjevanja pa bomo poskrbeli za takšno zaščito, da bomo lahko morebitne nove grafite samo sprali. V prihodnje se bomo dogovorili za lokacije, kjer bo mogoče tovrstno umetniško izražanje, je pa nelogično, da se zdaj to počne tudi po spomeniško zaščitenih stavbah, zgodovinskih objektih in cerkvah. Konkretno trenutno ta akcija poteka na Trubarjevi cesti," je še dejal ljubljanski župan.