Petindvajsetim snežnim topovom so pred dnevi dodali dvajset novih visokotlačnih topov za izdelavo umetnega snega podjetja Gemini, s katerim so sklenili pogodbo o zastopstvu za območje jugovzhodne Evrope. Z dvajsetimi topovi lahko v primernih vremenskih pogojih v treh ali štirih dneh zasnežijo dvajset hektarov smučišča. Toliko je, denimo, veliko smučišče Jurgovo. Petnajst visokotlačnih topov so kupili tudi za Krvavec, kjer so prav tako minuli teden odprli smučarsko sezono.

Največja in najbolj atraktivna letošnja novost na Rogli pa je zagotovo Fun park. Direktor Programa Turizem v Uniorju Damjan Pintar je prepričan, da bodo s to novostjo navdušili in zadovoljili še tako zahtevne deskarje in "free style" smučarje. Poligon poteka vzdolž leve strani smučišča Mašin Žaga in je dolg 1400 metrov. Obstoječi, iz zemlje narejen "half pipe" je zdaj poglobljen, razširjen in podaljšan. V srednjem in delno v spodnjem delu proge je postavljenih petnajst elementov "slopstyle", v spodnjem delu je več skakalnih "kickerjev", tik pred ciljem pa sta še dve skakalnici "big air". Po besedah direktorja Pintarja gre za največji tovrstni park v jugovzhodni Evropi.

Z začetkom smučarske sezone so v hotelu Planja odpri prenovljen del recepcije in prostore za seminarje, uvedli pa so tudi novo krovno blagovno znamko Unitur, ki izhaja iz imen Unior in Turizem. Za vse omenjene naložbe so namenili 3,5 milijona evrov. Kot prvo slovensko smučarsko središče se bo Rogla letos priključila še mednarodnemu testiranju. Inženir Klaus Honigsberger, ki vodi neodvisno skupino dvestotih ocenjevalcev, pravi, da ocenjujejo vso ponudbo, tudi prijaznost gostincev in drugih zaposlenih v smučarskem središču. Ocenjevalci ekipe Skiareatesta so različnih poklicev. Gre za novinarje, sodnike, marketinške strokovnjake in med drugim tudi zdravnike, ki po zimsko športnih središčih potujejo anonimno. Lani so največ točk podelili Reiteralmu v Avstriji.