Povabil ga je namreč direktor radia Vinko Vasle. "Ko sem izvedel, da v oddaji ne bo nastopil minister za šolstvo Milan Zver, saj naj bi odšel na službeno pot, se mi je zdelo čudno, da na njegovem mestu ni nikogar, ki bi korektno predstavil poglede s te strani. Zato sem osebno poklical Grimsa," je pojasnil Vasle.

Zakon o RTV Slovenija direktorju sicer daje tudi programska pooblastila. Grims se je tako uvrstil med šesterico že povabljenih: Slavka Gabra, Branimirja Štruklja (SVIZ), Majdo Potrata (SD), Marjetico Uhan (NSi), Mojco Škrinjar (ministrstvo za šolstvo) ter Iva Keržeta (gimnazija A. M. Slomška).

Urednik oddaje Sandi Frelih je za Grimsov prihod izvedel nekaj minut pred oddajo, ko ga je o tem obvestil Vinko Vasle. "Četudi bi bila izbira sogovornikov napačna, je skrajno neobičajno, da eden od gostov pride v studio na povabilo direktorja brez vednosti avtorja oddaje in urednika," je povedal. Odgovorni urednik informativnih programov Matjaž Erznožnik je ocenil, da je Frelih naredil napako, ker ga ni povabil, saj da je ta predsednik odbora DZ za šolstvo. Grims je včeraj potrdil, da ga je v oddajo povabil Vasle, ko je ugotovil, da ni vabljen nihče iz SDS. Tudi sam je na začetku oddaje poudaril, da predstavlja SDS.

Najprej, pravi, je okleval, saj ni želel ustvariti vtisa, da vladajoča koalicija obvladuje vse medije, a se je le odločil za sodelovanje v oddaji, saj je lahko jasno povedal vse, kar je glede sprememb šolske zakonodaje treba povedati. Društvo novinarjev Slovenije je bilo o tem že obveščeno, predsednik društva Gregor Repovž pa pravi, da za zdaj čakajo na odziv aktiva novinarjev radia. Sešel naj bi se v začetku prihodnjega tedna.