Vrednost naložbe je 5,2 milijona evrov, RTC Žičnice je petino denarja namenil iz lastnih sredstev, dve petini s posojili, država in evropski sklad za razvoj sta prispevala poldrugi milijon evrov. Nova štirisedežnica bo potekala ob trasi kar 34 let stare vlečnice, a bo za 150 metrov daljša, predvsem bo namesto 800 prepeljala 2000 smučarjev na uro. Skupaj z naložbami se draži tudi cena smučanja, letos so vozovnice podražili za pet odstotkov, dnevna vozovnica za odrasle bo tako stala 29 evrov. Do srede decembra poteka predprodaja deset odstotkov cenejših vozovnic. Novost je še skupna tedenska vozovnica s smučiščema Kanin in Sela Nevea, saj bodo vsi lastniki tedenskih vozovnic za omenjeni smučišči dva dni lahko smučali v Kranjski Gori in obratno.

Tako kot žičničarji so s poletno sezono zadovoljni tudi hotelirji, kar jih navdihuje z optimizmom tudi za zimsko sezono. "Poleti se je izjemno povečal obisk Italijanov, Izraelcev, Čehov in Belgijcev. Do začetka zimske sezone bomo uredili wellness center v Alpini, prenovili restavracijo v Prisanku, nočni klub v Kompasu in še kaj. Seveda nadaljujemo uspešno organizacijo zabavnih prireditev ob večjih športnih in drugih dogodkih," je povedal Aleš Topolšek, direktor HIT Alpinea, krovne družbe največjih kranjskogorskih hotelov.

Za približno desetino več nočitev so zabeležili tudi drugi ponudniki v kraju, z razvojem je zadovoljen župan Jure Žerjav, ki obljublja tudi nekaj naložb v javno infrastrukturo. "Uredili bomo parkirišče ob dvorani in dokončali cesto mimo nje, poskrbeli bomo za pločnik od Loga do Kranjske Gore. Nadaljujemo gradnjo kolesarske poti proti Jesenicam, prihodnje leto bomo odpravili črno točko na mostu v Gozd Martuljku, saj bomo zgradili novega na mestu nekdanjega železničarskega. Z občinskim denarjem že tretje leto pomagamo pri zasneževanju poligona v Podkorenu," je naštel Jure Žerjav.

Pred bližajočo se zimsko sezono si turistični delavci tako želijo, da bi čim prej nastopil sneg ali vsaj dovolj nizke temperature, predvsem dnevni obiskovalci bodo verjetno, kot prejšnja leta, najbolj negodovali nad pomanjkanjem ustreznih parkirišč. Na vse drugo so, tako vsaj pravijo, v Kranjski Gori pripravljeni.