Prvi, ki se bo podpisal na listo podpore Mitje Gasparija je nekdanji rektor ljubljanske univerze Jože Mencinger. Sicer pa so Gasparija včeraj pri stojnici za zbiranje podpisov pričakali poslanec Anton Anderlič (ki se ga Gaspari, kot je dejal, vedno razveseli, ko ga vidi, saj je to znamenje, da še ni v zaporu) pa kandidat za župana iz vrst LDS Jože Kunič, predsednica LDS Katarina Kresal, podpredsednika stranke Zdenka Cerar ter Slavko Ziherl, šefinja volilnega štaba Mojca Drčar Murko...

Še več podpornikov je pred stojnico pričakalo Danila Türka. V Türkovem štabu so se sicer odločili, da nikogar od njih ne bodo posebej izpostavljali, tako da bi ga izbrali za prvopodpisanega, temveč bodo volilci na njegovi listi podpore razvrščeni po abecednem redu. Na prvem mestu bo tako vodja službe nujne medicinske pomoči v Zdravstvenem domu Ljubljana Primož Aplenc. Nista pa včerajšnjega odprtja zbiranja podpisov zamudila niti najvidnejša moža stranke oziroma društva, ki podpirata Türkovo kandidaturo, prvak SD Borut Pahor in član društva Zares Gregor Golobič.

Sicer pa so kandidaturo s pomočjo podpisov 5000 volilk in volilcev poleg Peterleta, Gasparija in Türka napovedali še samostojni kulturni delavec Artur Štern, podjetnika Marjan Beranič in Jože Andrejaš, upokojenec Pavel Premrl in študent Matej Sedmak. Zmago Jelinčič se je odločil, da se z zbiranjem podpisov volilcev ne bo ukvarjal, temveč bo kandidiral s podporo poslancev SNS. Predsednika zunajparlamentarnih strank Monika Piberl (Glas žensk Slovenije) in Darko Krajnc (SMS) pa bosta poleg podpore svojih strank potrebovala še tri tisoč podpisov volilcev. Enako število podpisov naj bi zbrala tudi predsednica YHD - Društva za teorijo in kulturo hendikepa Elena Pečarič, pri čemer ji bodo pomagali v zunajparlamentarni stranki Akacije. Napovedani kandidati imajo za zbiranje podpisov, ki jim bo omogočilo, da se bodo 21. oktobra pomerili na predsedniških volitvah, časa dober mesec (do 26. septembra).