Vloge so razdeljene na virtualni in realni svet. Second Life, ki ima danes več kot osem milijonov prebivalcev, ponuja številne možnosti za dodatno delo in zaslužek. "V Second Life je glede poslovanja z virtualnimi podjetji malo časovnih omejitev, toda podjetja v Second Life, ki poslujejo tudi v resničnem življenju, so predmet lokalnih časovnih omejitev v Second Life kot tudi v resničnem življenju, ki pa se običajno razlikujejo glede na podjetje ali državo," pripoveduje Tammy Johns, podpredsednica za strateško upravljanje delovne sile pri mednarodnem kadrovskem podjetju Manpower, ki se je konec julija tudi uradno pridružilo delovanju v Second Life z enako dejavnostjo, kot jo opravlja v resničnem svetu. "Če je podjetje prisotno v virtualnem svetu, to omogoča zaposlenim delo v resničnem in digitalnem tridimenzionalnem svetu. Na primer, novinar Reutersa v resničnem svetu, ki pokriva tehnologijo, hkrati dela kot vodja urada Reutersa v Second Life. Piše prispevke o novicah in dogodkih znotraj Second Life, hkrati pa se njegovi prispevki pojavljajo v resničnem svetu," razlaga osnovne principe virtualnega dela. V Second Life, tridimenzionalnem virtualnem svetu, odprtem od leta 2003, deluje več kot 700 podjetij, med njimi pa so tudi nekatere največjih organizacij na svetu in tudi na tisoče majhnih podjetij, ki obstajajo zgolj v virtualnem svetu. Tammy Johns smo vprašali, komu se torej splača iskati delo v tem svetu, kakšni so zaslužki, ali se podjetja srečujejo s podobnimi pravnimi zadregami kot tukaj, so delavci zaščiteni in ali je ob uspešnem poslu običajno pitje virtualnega šampanjca.

Zakaj bi se nekdo, ki že ima težave v svojem resničnem delovnem življenju, odločil, da si poišče službo v virtualnem svetu z novimi pravili in posebnostmi?

Če s 'težavami' mislite na nekoga, ki s svojo resnično službo ni zadovoljen, se lahko ta oseba odloči, da si bo poiskala službo v virtualnem svetu, ker je v Second Life veliko možnosti, ki bi mu nudile priložnost raziskati nova področja zaposlitve in izboljšati zadovoljstvo s službo. Poleg tega Second Life ponuja naraščajoče število zaposlitvenih sejmov, ki omogočajo obiskovalcem, da pridobijo informacije in izberejo drugačno karierno pot. To so zelo priročne možnosti, saj ne zahtevajo potovanja na službeni intervju in omogočajo, da se preprosto priključimo, kjer imamo dostop do interneta.

Kakšni so bili začetki virtualnega dela?

Virtualno delo je vedno bolj pogosto, saj stroški komunikacijskih tehnologij upadajo. Drugi dejavniki, ki poganjajo virtualno delo, so ravna struktura hierarhije, delo od doma, globalizacija in oddajanje dela celotnih poslovnih funkcij zunanjim izvajalcem. V nekaterih predelih sveta zakonodaja, ki odseva vladno zaposlovalno politiko, ki se trudi izboljšati ravnotežje med zasebno in delovno sfero, prav tako podpira fleksibilno delo.

Interaktivni virtualni svetovi, kot je Second Life, so zadnje osvojeno področje virtualizacije delovne sile. Veliko poznanih, resničnih svetovnih podjetij je zgradilo svoje virtualne otoke pod svojimi blagovnimi znamkami.

Katere so prednosti virtualnega trga dela?

Virtualni svet ponuja fleksibilnost prebivalcem Second Life in jim tako omogoča izbirati, kdaj in od kod delajo. Prav tako spodbuja raznolikost - v virtualnem svetu lahko dela vsak, brez predsodkov. Priložnosti v svetu virtualnega dela so številne, saj prebivalci lahko raziskujejo veliko različnih področij dela, ki jim niso nujno dostopna v resničnem svetu. Obstajajo tudi lažje možnosti za razvoj lastnega podjetja, resnični svet ima bolj rigorozno zaposlitveno strukturo in standarde, položaji v resničnem svetu običajno nudijo bolj izoblikovano karierno pot s strukturirano karierno lestvico.

Meje med virtualnim in resničnim življenjem so postale zabrisane, saj virtualne službe ponujajo dejanski dohodek.

Second Life posamezniku omogoči, da razvije nove tehnološke in komunikacijske veščine na področjih, kot sta informacijska tehnologija in mreženje. Hkrati pa virtualni svet omogoča tudi, da posameznik kar najbolje izuri veščine, ki jih potrebuje v resničnem življenju.

Virtualni svetovi so varen kraj za raziskovanje in preizkušanje novih izdelkov ter storitev in postajajo kraji, kjer se lahko pojavlja globalizacija storitev.

Kaj narediti, če si želimo več zaslužiti v virtualnem svetu in tako izboljšati kakovost resničnega življenja?

Če prebivalec lahko najde zaposlitev, ki je dobičkonosna v Second Life, je mogoče, da zasluži toliko, da lahko uživa v višji kakovosti resničnega življenja. Denimo nepremičninska industrija se zdi zelo dobičkonosna poslovna pustolovščina v Second Life.

Ali je delavnik v virtualnem svetu daljši ali pa lahko ta ta svet predstavlja rešitev za "delati manj - zaslužiti več"?

Posamezniki, ki v Second Life več delajo, bodo verjetno manj časa namenili drugim običajnim aktivnostim, ki so povezane z delom v resničnem življenju, kot je dnevna vožnja na delovno mesto, ker je pri delu v virtualnem svetu posameznik lahko kjer koli, le da ima povezavo z internetom.

Kaj pa nevarnost, da posameznik izgubi stik z resničnim svetom, če dela v virtualnem? Ali ni pomanjkanje osebne komunikacije eden najpogostejših razlogov za nedružabno, digitalizirano, nadvse individualizirano današnjo mlado generacijo, ki ne ve, kako se obnašati v nekaterih vsakdanjih situacijah in ni zmožna delati v skupinah v resničnem svetu?

Virtualni gibi, geste in izrazi so tipično programirani, da posnemajo interakcijo iz resničnega sveta. Oblačila, stili pričesk in materialne dobrine so pogosto tridimenzionalni dvojniki stvari, ki obstajajo v resničnem življenju. Posamezniki se v tem virtualnem svetu ne družijo nujno na tradicionalne načine, kar lahko vodi v napačne predstave glede druženja. Ampak za tiste posameznike, ki redno sodelujejo in prispevajo k svoji virtualni skupnosti, se lahko druženje in komuniciranje kaže v vzpostavitvi in graditvi odnosov z mrežo prijateljev in vrstnikov, podobno kot v spletnih okoljih My Space ali Linkedin.

Služba v virtualnem svetu ima veliko prednosti, saj denimo nudi večjo fleksibilnost za tiste, ki delajo od doma ali na daljavo. Prav tako lahko poveča zaposljivost skupin, kot so matere in očetje z majhnimi otroki, ljudje, ki živijo na oddaljenih območjih, in invalidi ali duševno hendikepirani posamezniki. Ne nazadnje virtualna služba lahko koristi posameznikom, ki trpijo zaradi pomanjkanja samozavesti v družabnih situacijah ali ki morajo delati z oddaljene lokacije.

Ali lahko težave, ki jih ima neka oseba v realnem svetu dela (na primer pomanjkanje discipline, konfliktna osebnost, lenoba…), izginejo v virtualnem svetu ali postanejo celo bolj sporne, bolj problematične?

Nekatere težave, ki obstajajo v resničnem svetu, lahko v virtualnem izginejo. Na primer, posamezniki s socialno anksioznostjo bodo v virtualnem svetu morda lažje komunicirali, ker neposredni stik z drugimi ljudmi ni potreben. Poleg tega predsodki do marginaliziranih skupin v virtualnem svetu ne obstajajo, ker identitete posameznikov niso razkrite.

Tehnologija se v resničnem svetu srečuje z nerešenimi pravnimi vprašanji. Lahko pričakujemo, da je v virtualnem svetu še več pasti, saj je mlajši. Kako so delavci zaščiteni?

Delavci v Second Life, ki delajo za podjetja, ki delujejo v virtualnem svetu in v resničnem življenju, so podvrženi zakonom tistih držav, v katerih so zaposleni v resničnem življenju.

Katera delovna mesta so najbolj priljubljena v Second Life in katera imajo največji potencial za visok zaslužek?

Posebno priljubljena v Second Life so delovna mesta znotraj informacijske tehnologije. Vloge, kot so razvijalec programske opreme, sistemski inženir in vodja komunikacij, so med najbolj priljubljenimi izbirami. Razvoj nepremičnin je področje, ki se zdi zelo dobičkonosno. Toda Second Life se nenehno spreminja, tako da je mogoče, da bodo druge industrije prevzele vodilno mesto na lestvici dobičkonosnosti.

Second Life naj bi predstavljal tudi rešitev za nekvalificirano delovno silo.

Da, ker obstaja veliko delovnih mest, ki ne zahtevajo posebne baze veščin, s čimer se ustvarjajo priložnosti za zaposlitev ljudi, ki imajo omejeno bazo veščin. Second Life pa hkrati ponuja priložnosti za zaposlitev visokokvalificiranih delavcev.

Vendar še vedno mnogi nimajo dostopa do interneta.

Res je, da nekateri doma nimajo dostopa do interneta, toda v takem primeru navadno obstaja možnost, da ti ljudje delajo iz lokala z internetom ali knjižnice itd.

Kaj se zgodi s tistimi, ki goljufajo pri delu in hkrati skušajo prikriti svojo pravo identiteto? Kako je svet virtualnega dela zaščiten pred zlorabami?

Prebivalce v Second Life prosijo, da se podredijo standardom skupnosti Second Life. Če imajo drugi prebivalci (vključno z delodajalci) občutek, da so njihovi soprebivalci prekršili ta pravila, lahko o tem obvestijo laboratorij Linden. Prvi ukrep bo običajno opozorilo, ki mu bo (lahko) sledil suspenz, nato pa lahko tudi prepoved bivanja v Second Life. Predstavniki sveta, ki se imenujejo Liaisons, lahko občasno v zvezi z disciplinskimi problemi ukrepajo z začasno odstranitvijo iz Second Life.

Nekatera podjetja v Second Life so začela vpeljevati lastna pravila za zaposlene, ki jim morajo ti slediti po sprejetju službe. Priporočljivo za delodajalce je tudi, da preverijo priporočila kandidatov, preden jih zaposlijo.

Torej, ko ekipi uspe skleniti sijajen posel, člani spijejo virtualni šampanjec?

Aktivnosti praznovanja se običajno odvijajo v virtualnem svetu na način, kot bi se v resničnem.