Če smo pred dvema letoma opazovali boj med zelenimi, oranžnimi in rumenimi, bodo letos mavrico zapolnile nove barve. Na letošnjih volitvah ne nastopajo več zeleni, ki so zmagali na prejšnjih in katerih predsednik je kasneje odstopil s funkcije predsednika ŠOU v Ljubljani, ker so ga »ujeli« pri nekaterih nečednostih.

Vladajoča garnitura letos pod rdečo barvo

Vladajoča garnitura na ŠOU v Ljubljani letos nastopa pod rdečo barvo z imeni Povezani in Faks frendi. V zadnjih dveh letih so jim ostale skupine očitale poskus privatizacije zavodov Študentska svetovalnica in K6/4, podkupovanje poslancev in fizično nadlegovanje zaposlenih na ŠOU v Ljubljani, in še več očitkov je bilo možno slišati na sejah Študentskega zbora ŠOU v Ljubljani.

Med večjimi študentskimi skupinami poleg rdečih na letošnjih volitvah nastopajo tudi oranžni oziroma Samostojna akademska skupina, modri oziroma Modro za študente s svojo prepoznavno maskoto modro sovico in skupina Iskra.

Letos brez daril

Novost letošnje kampanje je bila sprememba volilnega pravilnika na ŠOU v Ljubljani, ki prepoveduje deljenje darilc in s tem preprečuje kupovanje glasov. Kot edino promocijsko sredstvo so dovoljene tiskovine, katerih vrednost ne sme presegati 0,62 evra.

Ali bo takšna prepoved kampanje iznajdljive študentske predstavnike prisilila v nečedna početja, ki smo jim bili priča pred dvema letoma, ko so nasprotniki grozili drug drugemu in najemali hostese za kampanjo, bomo videli v danes in jutri.