Da je Gina mestni občini dolžna omenjeni znesek, so lanskega novembra potrdili tudi na mestnem oddelku za nepremičnine, in sicer v odgovoru svetniku SDS Anžetu Logarju. Takrat so zagotovili še, da so ta dolg prijavili v stečajnem postopku. A izkazalo se je, da je nepremičninski oddelek v svojem odgovoru zavajal, saj končni seznam terjatev te občinske terjatve ne vsebuje. Občina je navedena zgolj kot upnica za približno 62.000 evrov, ki jih Gina ni poravnala za uporabo stavbnega zemljišča. Še več, mestna občina je v trenutku, ko je pripravila odgovor svetniku SDS, že zamudila rok za prijavo terjatev v stečajnem postopku, saj se ta iztekel 16. avgusta 2011, je povedala stečajna upraviteljica Gine Romana Kruhar Puc.

Nejasno je, zakaj mestna občina tega dolga ni prijavila. Že v začetku tedna smo občino zaprosili za pojasnila, a jih do včeraj nismo prejeli. Težko pa je verjeti, da bi občina spregledala stečaj Gine, saj so v odgovoru Logarju zapisali, da mestna občina "tekoče spremlja objave začetih postopkov zaradi insolventnosti (stečajne in postopke, povezane s prisilno poravnavo)". Da so za Ginin stečajni postopek vedeli, potrjuje tudi dejstvo, da občina v tem stečajnem postopku terja nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča. Ta večmilijonski spodrsljaj občine je izkoristil Ginin upniški odbor, ki je na seji 5. oktobra letos ugotovil, da je komunalna infrastruktura na zemljišču, kjer je bil predviden kampus, urejena in tudi v celoti plačana. To ugotovitev so podkrepili ravno z dejstvom, da mestna občina svoje terjatve ni prijavila v stečajni postopek zoper Gino. Ob tem pa so še zapisali, da terjatev, ki je upnik ni pravočasno prijavil v stečajni postopek, v skladu z zakonodajo preneha. To pomeni, da mestna občina v stečajnem postopku ne more več zahtevati povrnitve slabih treh milijonov za komunalni prispevek.

Podatek, ali je komunalna infrastruktura urejena in plačana, je za upnike ključen, saj poviša ceno zemljišča, ki ga prodajajo v stečaju. Upniki, ki jim je Gina skupno dolžna kar 38,6 milijona evrov, prav tako računajo na to, da je gradbeno dovoljenje iz leta 2009 še vedno veljavno, saj tudi slednje bistveno spremeni ceno zemljišč, ki so glavni vir za poplačilo upnikov. Čeprav je iz zapisnika seje upniškega odbora razvidno, da naj bi Gina poskušala gradbeno dovoljenje obdržati v veljavi in da je potemtakem dovoljenje še vedno veljavno, pa na ljubljanski upravni enoti povedo nekoliko drugačno zgodbo. Pravijo, da je Gina sicer zaprosila za podaljšanje veljavnosti gradbenega dovoljenja, a da je pozneje to zahtevo umaknila, bežigrajska izpostava upravne enote pa je zato postopek ustavila.