Nadzorniki Dela si želijo, da bi se na razpis prijavil menedžer z uspešnimi poslovnimi rezultati, ki se bo posvečal predvsem učinkoviti prodaji vseh edicij, vodenju zaposlenih in dobrim poslovnim dosežkom. Prijavijo se lahko kandidati z najmanj univerzitetno izobrazbo, desetimi leti delovnih izkušenj ter aktivnim znanjem angleškega jezika.

Nadzorniki Dela, ki jim predseduje Robert Šega, pa bodo tudi sami neposredno povabili primerne kandidate, da vložijo kandidaturo.

Giacomelli je Delo vodil od 1. decembra 2009, razrešitev pa ga je presenetila. "Danes zjutraj so me nadzorniki presenetili z novico, da so na univerzalni skupščini spremenili statut v delu, ki ureja področje uprave družbe in da posledično z menoj ne želijo več nadaljevati sodelovanja," je v sporočilu zapisal Giacomelli. Na vprašanje, ali bi lahko bil razlog za razrešitev morebitno nezadovoljstvo nadzornikov z rezultati njegovega dela, je dejal, da o tem niso govorili.

Nadzorniki so pred dobrimi štirinajstimi dnevi sprejeli tudi sklep o razširitvi uprave na tri člane. Na položaj članice uprave za finance so imenovali Irmo Gubanec, tretji član uprave pa bo imenovan v kratkem.

Delo je v lasti Pivovarne Laško, katere predsednik uprave Dušan Zorko je odločitev za prekinitev sodelovanja z Giacomellijem pojasnil z besedami, da nameravajo v vseh družbah v skupini Pivovarna Laško razširiti uprave, saj lahko le tako uspešno delujejo v zdajšnjih zaostrenih pogojih. Razhod po njegovih besedah ni povezan s prodajo Dela.