Na razpis za predsednika Državne revizijske komisije se je poleg Smrdela prijavilo še pet kandidatov - Veronika Lemut, Vinko Berginc, Urška Ilić Vidergar, Melina Omerzel Petek in Nina Velkavrh. Večinsko podporo članov MVK je dobil Smrdel, ki ga predlagajo v imenovanje DZ.

Mandat predsednika komisije traja osmem let, novi predsednik pa se išče potem, ko je DZ junija s te funkcije razrešil Miriam Ravnikar Šurk, ki je s položaja odstopila sama.

Za člana Državne volilne komisije se je potegovalo 12 kandidatov - Igor Bele, Silvo Cvete, Klaudija Gaber, Janez Obreza, Anton Olaj, Mirjana Paradiž Verdinek, Jolanda Pavliha, Janez Pogorelec, Rok Svetlič, Boštjan Udovič, Slavko Vesenjak in Andrej Benkovič, ki je dobil največ glasov podpore.

Če bo Benkovič prejel zadostno podporo v DZ, bo na tem mestu nadomestil Jurija Toplaka, ki je odstopil, ker je opravljal delo, ki ni združljivo s članstvom v komisiji. DZ pa na seji 14. junija sicer ni podprl predloga za imenovanje Bojana Škofa za njegovega naslednika.

Danes je komisija odločala tudi o predlogu za člana nadzornega odbora sklada za financiranje razgradnje in odlaganja radioaktivnih odpadkov iz Nuklearne elektrarne Krško. Komisija je dobila en predlog, in sicer Milana Beričiča, ki ga predlaga SDS. MVK je kandidata tudi podprla in ga predlaga v imenovanje DZ.

MVK se je danes še seznanila z odstopom sodnice porotnice delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani za odločanje v delovnih sporih.