Svetniki SDS, NSi in Zelenih Slovenije, ki so zahtevali sklic današnje izredne seje, so namreč med drugim predlagali, da se razveljavita sklep o soglasju Javnemu zavodu Lekarna Ljubljana za ustanovitev podjetja LL Grosist in sklep o soglasju k vnovičnemu imenovanju direktorja Lekarne Ljubljana Marka Jakliča. Kot so poudarili, je bil LL Grosist v neskladju z zakonom ustanovljen s ciljem pridobivanja dobička, komisija za upravni nadzor na ministrstvu za zdravje pa je ugotovila nepravilnosti pri poslovanju Lekarne Ljubljana v času, ko je bil direktor Jaklič.

Svetniki omenjenih svetniških skupin so predlagali tudi sklepa o zaščiti javnega interesa pri projektu Stožice in na območju Vrtnega mesta Sibirija. Prepričani so namreč, da je bila pri projektu gradnje športnih objektov v Stožicah Mestni občini Ljubljana storjena škoda, opozarjajo pa tudi na pomanjkljivosti, ki sta jih ugotovila računsko sodišče in občinski nadzorni odbor. Tako so med drugim s predlaganim sklepom želeli občinskemu nadzornemu odboru naložiti, naj oceni škodo, ki so jo posamezni uporabniki javnih sredstev povzročili s kršitvami predpisov ali opuščanjem dolžnega ravnanja.

Glede Vrtnega mesta Sibirija pa je prvopodpisani za sklic izredne seje Miha Jazbinšek (Zeleni Slovenije) opozoril na neskladje v namembnosti omenjenega zemljišča, saj tekstualni del občinskega strateškega prostorskega načrta tu predvideva proizvodnje in storitvene dejavnosti, v kartografskem delu tega dokumenta in izvedbenem prostorskem načrtu pa je to območje namenjeno stanovanjski gradnji. Jazbinšek je ob tem omenil tudi povezanost župana Zorana Jankovića in njegovih družinskih članov z omenjenim zemljiščem in poudaril, da je župan glavni akter predlogov sprememb namembnosti.

Kot je med drugim pojasnila predsednica statutarno-pravne komisije Maša Kociper, predlagana naknadna razveljavitev nekaterih že sprejetih sklepov nima pravne podlage in pravnih učinkov. Nekateri sklepi so po njenih besedah nezakoniti tudi zato, ker posegajo v avtonomnost odločanja občinskega nadzornega odbora.

Na pobudo svetnikov Liste Zorana Jankovića je večina v mestnem svetu pri vseh točkah še pred razpravo o njih izglasovala, da se obravnava zadeve konča, kot to dopušča 106. člen poslovnika.

Po mnenju župana Jankovića so točke današnje izredne seje nezakonite in služijo samo cirkusu v tem mestu. Ker so predlagatelji "hoteli samo cirkus, ki naj bi trajal dolgo", je v svetniški skupini Liste Zorana Jankovića prevladalo mnenje, da jim te priložnosti ne dajo.

Svetnik SDS Anže Logar je v izjavi za medije takšno odločitev označil za nespametno. "Očitno smo postavili prava vprašanja, očitno smo odprli tudi prave dileme," je dejal Logar in dodal, da so lahko po seji še bolj prepričani, da v omenjenih treh točkah "ni vse tako, kot nas prepričujejo v mestni upravi".