Ustanovnega kongresa podmladka največje parlamentarne stranke se je po ocenah organizatorjev v Ljubljani udeležilo okoli 100 mladih. Člani kongresa so med drugim sprejeli poslovnik in programska izhodišča podmladka ter izvolili njegove organe. Poleg izvolitve predsednika so dobili tudi podpredsednico, in sicer Tjašo Möderndorfer.

"Manj govorili, več delali"

Podmladek Pozitivne Slovenije je po besedah njegovega danes izvoljenega predsednika Pavliča nastal iz skupine mladih, ki so delali za Pozitivno Slovenijo, še pred tem pa tudi v kampanji pred lokalnimi volitvami, na katerih je bil za župana izvoljen Janković. Nazadnje je ta skupina mladih pripravljala statut in program Prihodnosti Slovenije.

Program podmladka predstavlja tudi pogled mladih, ki bodo sledili smeri matične stranke Pozitivne Slovenije, je poudaril Pavlič. Po izvolitvi je izrazil upanje, da bodo člani podmladka delali dobro, za prihodnost Slovenije in da bodo pri tem uspešni. Po njegovem mnenju je pomembno, da bodo "manj govorili in več delali".

Janković pa je v svojem nagovoru poudaril, da imajo mladi pravico od starejših zahtevati pogoje za boljše življenje, boljšo državo in tudi pravico zahtevati revolucijo.

PS hoče in zahteva boljšo državo

Spomnil je, da je imela stranka Pozitivna Slovenija v tem tednu tudi nekaj afer, vendar da je na vprašanja odgovoril in da nima kaj skrivati.

Pozitivna Slovenija po besedah Jankovića hoče in zahteva boljšo državo, kar da ni floskula. Dotaknil se je tudi aktualnih političnih razmer in ponovil, da njihov program vključuje ustvarjanje novih delovnih mest in gospodarsko rast, ob čemer zagotavlja, da ne "bežijo v varčevanje".

Najmlajša poslanka Pozitivne Slovenije Tina Komel pa je v svojem nagovoru dejala, da se zaveda, da je Pozitivno Slovenijo na volitvah podprlo veliko mladih. Podmladek je tako po njenih besedah za PS in njenega predsednika izjemnega pomena.

Udeleženci kongresa so se po ustanovitvi podmladka udeležili koncerta v središču Ljubljane, s čemer bodo proslavili tudi 25. maj, dan mladosti.