Predlog novele zakona o prevzemih ponovno uvaja tudi pravno podlago, na podlagi katere lahko Agencija za trg vrednostnih papirjev za prekrške kaznuje tudi posameznike. Poleg tega bodo morali agenciji po novem o dosegi prevzemnega praga poročati tudi tisti, ki so delnice ciljne družbe pridobili kot upniki zaradi finančnega prestrukturiranja.

Za obravnavo po skrajšanjem postopku pa je na dnevni red uvrščen predlog novele zakona o davku na dodano vrednost, s katero se bo ponovno omogočil odbitek davka tudi v primeru, da račun še ni plačan. Spremembe zakona zahteva Evropska komisija.

Na predlog skupine poslancev s prvopodpisanim Francem Juršo (DeSUS) bo DZ prav tako po skrajšanem postopku obravnaval še spremembo 114. člena zakona o medijih, s katero bi se omogočilo neodplačno koriščenje oddajniške infrastrukture RTV Slovenija tudi tistim televizijskim programom s statusom posebnega pomena, ki oddajajo prizemeljsko digitalno. Do zdaj je to veljalo le za analogno oddajanje.

DZ bo danes odločil tudi o imenovanju osmih novih članov programskega sveta RTV Slovenija. Mandatno-volilna komisija poslancem izmed 37 prijavljenih kandidatov v imenovanje predlaga Andreja Aplenca, Alojzija Bogataja, Slavka Kmetiča, Žigo Kušarja, Jerneja Letnar Černija, Leona Oblaka, Mitjo Štularja in Branka Žnidariča. Osmim članom programskega sveta se je namreč štiriletni mandat iztekel sredi januarja, prvi postopek imenovanja v DZ pa je bil neuspešen, saj nobeden od kandidatov ni dobil zadostne podpore. Za izvolitev kandidati potrebujejo absolutno večino poslanskih glasov, torej najmanj 46.