Na spletnih straneh Agencije RS za okolje je zapisano, da bo danes in jutri precej jasno, čez dan bo sicer nekaj kopaste oblačnosti. Danes se bo živo srebro ponekod dvignilo do 26 stopinj Celzija, medtem ko bo jutri še nekoliko topleje, do 28 stopinj.

Konec tedna občutna ohladitev

Konec tedna pa bo popolnoma drugačen. V soboto lahko pričakujemo padavine in tudi nevihte, ki se bodo zavlekle tudi na prihodnje dni, ko nas čaka občutna ohladitev.

Za več informacij smo poklicali tudi dežurnega vremenoslovca Andreja Velkavrha, ki je za Dnevnik.si povedal, da bo najkasneje v sobodo popoldne hladna fronta dosegla Slovenijo in se počasi pomikala proti jugu. "Ob prihodu fronte lahko pričakujemo nevihte, ki bodo lahko tudi močnejše," je povedal Velkavrh in dodal, da je za natančnejše napovedi trenutno še prezgodaj.

Ob prihodu fronte in še posebej v noči na nedeljo lahko pričakujemo ohladitev, ki bo trajala še nekaj dni. Od torka dalje se bo ozračje sicer počasi pričelo segrevati, prav toplo pa ne bo, je pojasnil Velkavrh in dodal, da lahko tudi pozneje pričakujemo precej spremenljivo vreme.

Več o vremenu si lahko preberete tukaj.