Ko smo danes že poročali, je Okrajno sodišče v Ljubljani potrdilo, da je pravosodni minister Senko Pličanič v predkazenskem postopku zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništva.

''Besede, izrečene v jezi''

Z ministrstva za pravosodje in javno upravo so sedaj sporočili, da gre za primer še iz časov pred Pličaničevim nastopom javne funkcije. Kot so pojasnili, gre za nesporazum in izjave, ki jih je soproga izrekla v jezi. Primer je zasebne, družinske narave in boleč za vse vpletene ter v nobenem primeru in na noben način ne vpliva na delo, ki ga minister opravlja sedaj, so še zapisali. Ob tem so dodali, da Pličanič upa, da se bo zadeva zaključila čim prej, ko bo postopek zaključen pa bo o tem obvestil javnost, "če bo za to zainteresirana".

''Moj mož ni nasilen!''

Ministrova žena Ina Pličanič je v izjavi, ki jo je napisala za medije, poudarila, da se ji zdi skrajno neprimerno, da se zaradi preteklih osebnih težav iz časa, ko Pličanič še ni opravljal funkcije ministra, njuno razmerje razgalja slovenski javnosti. Šlo je za hudo stresno obdobje, pravi Pličaničeva, ki je poudarila, da svojega moža ni ovadila in "takrat nekako izrecno zahtevala", da se zadeva ne obravnava naprej. Izpostavila je še, da njen mož ni nasilen in da se ji zdi skrajno neprimerno ter žaljivo, da se njuno življenje na nepreverjen in zanjo žaljiv način predstavlja javnosti.