Po naših informacijah so na predlog okrožnega tožilstva v Ljubljani na sodišču kot pričo zaslišali Pličaničevo soprogo, ki naj bi Pličaniča ovadila februarja lani. Tožilstvo je s tem - tako naši viri - končalo preiskovalna dejanja, zdaj mora sprejeti le še odločitev, ali bo zoper ministra vložilo obtožni predlog. Po nekaterih namigih pa naj bi obstajala tudi verjetnost, da bo Pličaničeva soproga pristala na poravnavo.

O tem, da bo prišlo do zunajsodne poravnave, je minister Pličanič prepričan. Več o samem dogodku, ki je privedel do postopka, včeraj ni želel govoriti, je pa potrdil, da je v torek na sodišče spremljal svojo ženo, ki je bila zaslišana. "Gre za zadevo, ki je občutljiva in je popolnoma zasebne narave. Dogajala se je v času, preden sem nastopil funkcijo, in nikakor ne vpliva na delo, ki ga opravljam. Upam, da se bo zadeva čim prej končala, in ko se bo, bom o tem obvestil javnost, če bo ta takrat za to zainteresirana," nam je dejal Pličanič. Povedal je še, da je bil po dogodku zaslišan, nato pa se leto dni ni zgodilo nič, vse do zdaj, ko je bila na sodišče povabljena žena. Pličanič tudi poudarja, da je zadeva še v fazi, ko se ugotavljajo dejstva, in da - dokler mu krivda ni dokazana - tudi zanj, tako kot za vse druge državljane, velja načelo nedolžnosti.

Ob tem spomnimo, da je o Pličaniču februarja letos, na dan, ko je bil kot kandidat za pravosodnega ministra zaslišan pred pristojnim odborom državnega zbora, zaokrožila anonimna prijava, v kateri so ga obtoževali prav nasilja v družini, zasvojenosti in zasužnjevanja partnerice. Tako kot tedaj je tudi včeraj Pličanič zanikal, da bi bile navedbe resnične.