"Z Žagarjem sva se nekoč srečala na izletu z motorjem in takrat je padla tudi ideja, da bi ustanovila klub," pravi Marko Mravlja, župan Naklega. Pravi, da bi lahko iz takšnega "županskega" kluba nastalo tudi veliko dobrega. "Župan si 24 ur na dan, tudi če ne sediš v pisarni. Ko se na primer voziš z motorjem, opazuješ okoli sebe, iščeš probleme in skušaš najti praktične rešitve za težave občanov," pravi Mravlja in poudarja, da seveda ne gre pri klubu samo za zabavo, temveč bi se "tudi kaj resnega naredilo".

Takšna neformalna združenja in srečanja med slovenskimi župani sicer niso ravno pogosta, vsekakor pa jih je premalo, je prepričan Mravlja. "Dovolj bi bilo že, če bi se dobili enkrat ali dvakrat v sezoni, se odpeljali v kakšno občino in si skupaj ogledali, kako so tam rešili določene težave," pravi Mravlja.

V svoj klub, kjer bodo prijetno vedno združili tudi s koristnim, Mravlja in Žagar vabita vse kolege, ki so spregledali njuno pobudo, dobrodošli so tudi vsi podžupani, pa tudi kakšnemu občinskemu svetniku ali direktorju občinske uprave ne bi zaprli vrat, še posebej, ker se dnevno srečujejo s težavami svojih občanov in poznajo problematiko občine.

Ali se bo včlanil, smo povprašali tudi župana Ljubljane Zorana Jankovića. Dejal je, da se v omenjenem klubu ne vidi, ker sam ne vozi motorja, je pa potrdil, da je tovrstno povezovanje "pomembno pri pripravah strategij in ukrepov za izboljšanje ter krepitev kakovosti življenja prebivalstva, saj omogoča strokovne in organizacijske podlage za izvajanje strateškega načrtovanja za občine v Sloveniji ter omogoča koristno primerljivost med vključenimi mesti".