Jankovićeva priljubljena pevka Danijela, ki mu je pela ob vseh prejšnjih zmagah, pa tokrat ni prišla in tudi novi-stari župan ni bil videti tako vesel in nasmejan kot ob prejšnjih volitvah. »Prva je vedno prva. S čim to primerjati? Mogoče s tem, ko smo bili prvič evropski prvaki. Vsakič naslednjič ni tako kot prvič,« je po razglasitvi rezultatov rekel Janković.

Pričakuje, da bo svoje županovanje, ki bo trajalo poltretje leto, nastopil nekje v aprilu, do takrat pa bo še poslanec v parlamentu in, kot kaže, sodeloval tudi pri sprejemanju rebalansa državnega proračuna. Ob tem se nadeja, da se medtem financiranje Ljubljane v prihodnje ne bo spremenilo. »Pričakujem, da vlada ne bo prišla z enako potezo kot leta 2006, ko so nagajali glavnemu mestu,« je rekel, »a mislim, da slabši odnosi, kot so bili v letu 2006, ne morejo biti,« je dodal. S predsednikom vlade Janezom Janšo o tem še nista govorila, je zatrdil Janković, se bo pa z veseljem udeležil še kakšnega kosila z njim in rekel tudi kaj na to temo, je povedal.

Jankovića so v njegov volilni štab prišli podpret številni poslanci Pozitivne Slovenije, med drugim tudi Mitja Meršol, Roman Jakič, Melita Župevc, Lojze Ude in Peter Vilfan. Nekoliko manj pričakovan pa je bil obisk Jankovićevega protikandidata na volitvah Vita Rožeja in predsednika stranke Zares Pavla Gantarja, ki sta volilne rezultate pričakala kar ob zmagovalcu.

Včerajšnjih županskih volitev se je v Ljubljani udeležilo dobrih 45 odstotkov volilnih upravičencev. Za Zorana Jankovića je glasovalo 61 odstotkov volilcev, za njegovo največjo konkurentko, ki bi mu sicer po javnomnenjskih anketah edina lahko preprečila zmago že v prvem krogu, a se to ni zgodilo, Mojco Kucler Dolinar, pa 26 odstotkov volilcev.

V štabu drugouvrščene je bilo vzdušje manj prešerno kot na mestnem trgu, a Kucler-Dolinarjeva je bila kljub porazu nasmejana. Zatrdila je, da je zadovoljna z izraženo podporo volilcev, in dodala, da je volilno telo v Ljubljani zelo posebno, saj so volilci podprli nekoga, »ki ima izrazito avtokratski način vodenja mesta«. Volilni rezultat, ki ga je dobila, tako razume kot sporočilo volilcev, da si želijo normalizacijo razmer in predvsem bolj demokratičnega vodenja.