Ob morebitni vnovični izvolitvi za ljubljanskega župana namerava Janković dokončati številne projekte, izpostavil je gradnjo kanalizacije na Barju, nove kolesarske steze, vrtec v Podutiku in medobčinski projekt RCERO, s katerim bi lahko za naslednjih nekaj desetletij uredili težave prestolnice z odpadki. Janković je napovedal tudi več parkirišč sistema P+R.

Trgovski center Stožice do konca leta?

Spregovoril je tudi o Stožicah, natančneje o njihovem trgovskem delu. Povedal je, da ima Grep v tem delu Stožic oddanih 60 odstotkov prostorov, potrebovali pa naj bi še 15 milijonov evrov. "Težava je, da zdaj več ne morejo oddajati prostorov, ker vsak vpraša, kdaj bo center odprt," je problem izpostavil Janković in razložil, da je v vsem tem času nastala dodatna škoda, saj banke računajo obresti, denarja od najemnin pa ni. Pojasnil je tudi, da naj bi še ta mesec z bankami uredili zadeve, do konca leta pa naj bi bil trgovski center končno odprt.

Janković sicer nima slabe vesti zaradi dejstva, da bodo predčasne županske volitve v Ljubljani prav zaradi njega, prestolnico pa bo to stalo najmanj 250 tisoč evrov, če pa bosta dva kroga, pa dvakrat več. Poudaril je namreč, da so za ta znesek dobili 28 poslancev v državnem zboru, od teh pa je tretjina iz prestolnice.

Upa na boljši odnos z Janšo

Janković tudi upa, da se bo njegov odnos z Janezom Janšo v tem mandatu izboljšal. "Mislim, da slabše, kot je bilo v letih 2004 do 2008, ne more biti. Upam, da smo se iz tega vsi nekaj naučili," je povedal predsednik Pozitivne Slovenije in dodal, da pričakuje korektnost, "saj je dejstvo, da gre za glavno mesto države, v kateri je Janez Janša predsednik vlade". "Najbrž si tudi on želi, da glavno mesto kaj pokaže," še meni Janković in obljublja: "Mi bomo ponudili roko sodelovanja."