Vorgin je poudaril, da je bila ob ustanovitvi podjetja kriza, v času katere pa niso sprejeli nujnih ukrepov glede zmanjšanja zaposlenih. "Ker smo gradili na napačni predpostavki, da je kriza kratkotrajna, tega nismo naredili," je priznal Vogrin. Ker so bili v podjetju zaposleni prebivalci iz lokalnega okolja, mu je bilo te še težje odpuščati, poročajo Finance.

Povedal je, kako je njegovo podjetje zašlo v težave in poudaril, da pri tem ni šlo za "kriminalno zgodbo". Podjetje Interles, ki so ga ustanovili leta 1993 je bilo po njegovih besedah zelo uspešno, pred začetkom gospodarske krize pa so se odločili za večjo investicijo. A je z začetkom krize "enostavno zmanjkalo denarja", povpraševanje pa je padlo za 50 odstotkov, pravi Vogrin.

Pojasnil je, da je podjetje, katerega solastnik je, že povrnilo 70 odstotkov dolgov, tako da dolguje manj kot 100.000 evrov.  Po njegovem je slika v medijih prikazana zelo enostransko, kot "vi ste dolžni" in ne, kdo vse je dolžen njim. Plačila so namreč usahnila in zdaj je vprašanje, kaj bodo naredili do svojih dolžnikov. "Jaz v tem ne vidim nič kriminalnega. Osebnega premoženja imam malo, nimam ne vikendov na morju, ne hiš. V dvajsetih letih smo ustvarili veliko premoženja, ki pa opravlja svojo funkcijo zgolj, če na dan proizvede toliko in toliko oken. Če stoji, so zgolj breme," je dodal Vogrin.

Poslanec je še poudaril, da je njegovo podjetje družinsko, da so iz hleva na domačem dvorišču naredili prvo proizvodno halo. "Zato nas s tistimi, ki so privatizirali podjetja in jih potem izčrpali, ne gre primerjati," je poudaril. Vogrinu je žal, da se je vse to zgodilo, in dodaja, da je bila njegova največja napaka, da je "pošteno, zavzeto in vestno delal". "To ni kriminalna zgodba, to je žalostna zgodba, kaj se lahko zgodi, če si premalo previden in preveč ambiciozen," je še dejal.

Vogrin na današnji novinarski konferenci, na kateri je predstavil svojo plat zgodbe, ni želel komentirati Virantovega poziva, prav tako pravi, da ni pristojen, da bi razlagal stališča stranke. Po njegovih besedah je tudi preuranjeno napovedati, ali bo prestopil v drugo poslansko skupino, če bodo v stranki vztrajali pri svojem stališču, na vprašanje, ali je že dobil ponudbo katere izmed strank, pa ni želel odgovoriti.