Žurnal zapušča dosedanji odgovorni urednik in direktor družbe Goran Novković, ki bo nove izzive iskal na medijskem področju. Brezplačnik zapušča iz osebnih razlogov, njegovo mesto v uredništvu pa bo prevzel Matej Košir, ki je do sedaj delal na položaju namestnika odgovornega urednika.

"Čas je, da si odpočijem"

"Po petih letih dela na Žurnalu sem se odločil, da je čas, da si odpočijem. Odločil sem se, da odstopim, skupaj z lastniki pa smo poskrbeli za komunikacijo," je danes dejal Novković. Zatrdil je, da podjetje po lanskem prestrukturiranju posluje skladno z načrtom in tudi s tega vidika je po njegovih besedah zdaj pravi čas, da se umakne.

Svojo zapuščino Novković ocenjujejo kot dobro, pri čemer poudarja, da pa je presoja tega na drugih. "Imamo visoko branost, poslovno so stvari pod nadzorom. Tudi s tega zornega kota zato želim novi ekipi, ki je kontinuiteta zdajšnje, uspešno delo v prihodnje," je še dejal Novković in dodal, da se o svoji nadaljnji poslovni poti še ni odločil.

Odhaja tudi Borut Hočevar

Po poročanju časnika Finance pa Žurnal zapušča tudi namestnik odgovornega urednika Borut Hočevar.

Poslovni del bosta poslej vodila nekdanji prokurist podjetja Georg Doppelhofer in šef prodaje Uroš Cuder, poročajo Finance.

Žurnal Media je v 100-odstotni lasti podjetja Styria Media Group. Tedenski Žurnal je začel izhajati novembra 2003 kot prvi brezplačni tednik v Sloveniji. Prvi brezplačni dnevnik v Sloveniji Žurnal24 je začel izhajati septembra 2007. Spletni portal zurnal24.si deluje od septembra 2007.