Na podlagi razprave mora ministrstvo za finance do četrtkove seje vlade pripraviti nov razrez po proračunskih uporabnikih, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje (Ukom).

Nov razrez, ki ga bo pripravilo ministrstvo, bo vseboval tudi nekatere predloge iz aplikacije "Varčujmo pametno", ki jo je prejšnji teden predstavilo ministrstvo za finance in preko katere je s strani državljanov prispelo že več kot 100 konkretnih predlogov za varčevanje v javni upravi.

Vlada je sicer trdno odločena, da bo rebalans proračuna sprejela do predvidenega roka, torej do konca marca. Tako so zaradi zahtevnosti tovrstnega usklajevanja možne dodatne seje vlade zunaj ustaljenih terminov, so še sporočili iz Ukoma.

Varčujmo pametno

Ministrstvo za finance je na svoji spletni strani zapisalo, da v času priprave rebalansa proračuna prejemajo  veliko predlogov, na kakšen način naj država varčuje.

''V širšo javno razpravo, v kateri že sodelujejo ekonomisti, gospodarstveniki, predstavniki sindikatov, želimo vključiti tudi mnenja državljanov. Na ministrstvu bomo skrbno preučili konstruktivne pobude vseh, ki čutijo odgovornost do skupnega denarja, vidijo inovativne možnosti za prihranke ali pa morda zaznavajo neracionalno trošenje na nivoju države oziroma lastne javne ustanove in tega doslej niso imeli možnosti sporočiti pristojnim institucijam,'' so zapisali.

Še vedno lahko svoje predloge pošljete na njihov elektronski naslov ali pa mnenje oddate kar na njihovi  spletni strani.