Matjaža Polenčiča, stečajnega upravitelja gradbinca Konstruktor VGR in nekatere nekdanje delavce je močno razburila zahteva mariborske odvetnice Mojce Veljkovič, naj se jim nemudoma, še pred zaključkom stečaja, izplača okoli 110 tisoč evrov za svetovanje. Kot piše Žurnal24, je takšno zahtevo takoj potrdila tudi predsednica sodišča Lilijana Rebernik, ki je do nedavnega vodila stečajni postopek na mariborskem sodišču. Potrdila je tudi zahtevek, naj se Odvetniški pisarni Planinšec nemudoma plačajo računi za okoli 30 tisoč evrov ter še dvema svetovalnima družbama v višini okoli 75 tisoč evrov. Polenčič se je odločil, da zaradi tega zahteva izločitev sodnice. Stečajni upravitelj je zadovoljen, saj pravi, da so dosegli, kar so želeli.

Polenčič je za brezplačnik pojasnil, da se celoten postopek stečaja že nekaj časa ni premaknil. Razlog naj bi bil v tem, da naj bi bila sodnica preobremenjena, zato so pri tekočih zadevah izgubili vsaj tri mesece. Za stečajnega upravitelja pa je bila pika na i odobreno plačilo Veljkovičevi in preostalim svetovalcem. Nad stečajnim postopkom Konstruktorja po novem bdi sodnica Nevenka Đebi, neuradno pa je slišati, da naj bi Đebijeva že razmišljala o preklicu navodila glede izplačila Veljkovičevi.

Mladen Kutnjak, bivši sindikalist Konstruktorja VGR, ki sodeluje v stečajnem postopku je za brezplačnik povedal, da jih je najbolj razburilo to, da sta odvetnica Veljkovičeva in takratni predsednik uprave Samo Majcenovič poudarjala, da dela odvetnica brezplačno. Nato pa je svoje brezplačno delo več kot dodobra zasolila. Kutnjak pravi, da ko so prejeli račun, so skoraj padli na tla. Sindikalist pravi, da je odvetnica sprva računala 220 tisoč evrov, nato pa jim je odobrila 50-odstotni popust. Z odvetničinega računa, ki ga je Žurnalu24 pokazal Kutnjak, je razvidno, da je Veljkovičeva zaračunala nagrado za postopek v glavnem postopku prisilne poravnave za zastopanje insolventnega dolžnika na naroku Okrožnega sodišča v Mariboru 7. novembra 2011