Po poročanju Dela so uvedli preiskavo tudi zoper nekdanja Jankovićeva sodelavca Mitjo Marinška in Stanislava Brodnjaka ter ustanovitelja ljubljanskega nepremičninskega podjetja BSD in zastopnika ciprskega podjetja Facim Borisa Milevoja. Kazenski postopek se sicer s tem formalno še ni pričel.

Januarja 2007 so Jankovića ovadili zaradi suma zlorabe položaja predsednika uprave Mercatorja, očitki pa naj bi temeljili na reviziji, ki jo je leto prej v Mercatorju opravila revizijska hiša Deloitte & Touche, nanaša pa se na poslovanje Mercatorja med letoma 2001 in 2005.

Kot so nekateri mediji že pisali, naj bi šlo za sume nepravilnosti pri poslovanju z družbami v lasti njegovih sinov, sklepanje poslov mimo predpisov v Mercatorju, ob gradnji nakupovalnega centra v Nišu pa naj bi Janković pobral provizijo.

Zahtevo za preiskavo vložili lanskega maja

Ljubljansko okrožno državno tožilstvo je lanskega maja na sodišče vložilo zahtevo za preiskavo zoper Jankovića in tri soosumljence zaradi domnevne zlorabe položaja oziroma pomoči pri tem kaznivem dejanju.

Preiskovalni sodnik je sicer že lansko jesen zaslišal osumljence. Po poročanju Dela Durs Jankovića sumi storitve kaznivih dejanj oškodovanja upnikov, davčne zatajitve, zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic in pranja denarja.

Davčni pregled Jankovića in povezanih podjetij naj bi davčni inšpektorji izvajali že nekaj časa, januarja pa so na tožilstvo (policijo in Komisijo za preprečevanje korupcije) vložili ovadbo oziroma naznanilo suma storitve kaznivega dejanja.