Kot glavne točke svojega programa je Jarh poleg demokratizacije upravljanja Mestne občine Ljubljana izpostavil še odpiranje novih delovnih mest z visoko dodano vrednostjo, samooskrbo Ljubljane, toplotno izolacijo javnih in zasebnih stavb v mestu ter povečanje kapacitet javnega transporta z uvedbo električnega trolejbusa na glavnih ljubljanskih vpadnicah.

Drnovšek pa je pojasnil, da za župana Ljubljane kandidira, ker želi izboljšati stanje v občini. Njegova stranka sicer v svojem programu med drugim poudarja ukinjanje brezposelnosti, zdravljenje gospodarstva in varčevanje z denarjem davkoplačevalcev.

Rok za vložitev županskih kandidatur se izteče danes ob 19. uri. Poleg Jarha in Drnovška so kandidature doslej vložili še predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković, ki je moral mesto župana zapustiti decembra po izvolitvi v DZ, predsednica ljubljanskega odbora NSi Mojca Kucler Dolinar, ki bo na volitvah nastopila tudi s podporo SDS, kandidat SLS Matjaž Glavan, podpredsednik stranke Zares Vito Rožej in mestni svetnik Zelenih Slovenije Miha Jazbinšek.