Glavan je pojasnil, da si v SLS prizadevajo za vzpostavitev različnih centrov, v katerih bi se ljudje združevali in medgeneracijsko povezovali. Prav tako si želijo čim več rekreacijskih površin.

Mesto želijo "vrniti ljudem" tudi na način, da se odločitve ne bi več sprejemale na tako visokih ravneh kot doslej. "Četrtnim skupnostim je treba dati več pozornosti," je pojasnil.

Na vprašanje o programskih razlikah med kandidatko NSi in SDS Mojco Kucler Dolinar in njim je Glavan odgovoril, da je SLS bolj zmerna stranka, ki nagovarja celotno sredino.

Glede morebitnega sodelovanja z mestnim svetom, v katerem ima večino Lista Zorana Jankovića, Glavan pravi, da je ključ v komunikaciji in da v primeru, če bi bil izvoljen za župana, s tem ne bi imel težav. Z vsakim, ki želi sodelovati, se je po njegovih besedah pripravljen dogovarjati.

O morebitni vnovični županski kandidaturi Jankovića pa je povedal, da ima vsak pravico do tega. V SLS so zadovoljni, da je kandidatov čim več, saj "to pomeni, da demokracija deluje".

Rok za vložitev županskih kandidatur se izteče danes ob 19. uri. Poleg Glavana so kandidature doslej vložili še predsednica ljubljanskega odbora NSi Mojca Kucler Dolinar, ki bo na volitvah nastopila tudi s podporo SDS, podpredsednik stranke Zares Vito Rožej, mestni svetnik Zelenih Slovenije Miha Jazbinšek, Jože Drnovšek iz stranke Naprej Slovenija in predsednik Stranke enakopravnih dežel Jožef Jarh. Kandidaturo za župana bo danes vložil tudi mestni odbor Pozitivne Slovenije, a še ni znano, če bo kandidiral predsednik omenjene stranke Zoran Janković, ki je moral mesto ljubljanskega župana zapustiti po izvolitvi v DZ.