Po menjavah, ki jih je vlada Janeza Janše opravila v prvih treh tednih vladanja, je Miloš Senčur trenutno funkcionar, ki bo prejel najvišjo odpravnino. Znašala bo 40.848 evrov bruto. Na mesto generalnega sekretarja ga je postavila ministrica Darija Radić, potem ko je vlada Boruta Pahorja po odhodu Mateja Lahovnika s tega mesta razrešila Andreja Pagona. Kot piše Žurnal24, naj bi si Senčur ob njenem odhodu lani poleti, tako kot kot še nekateri drugi iz kabineta Radićeve, sicer prizadeval dobiti pogodbe za nedoločen čas, a je menda Radićeva podpise novih pogodb zavrnila. Miloš Senčur je pred prihodom na ministrstvo za gospodarstvo od leta 2008 predaval na fakulteti za upravo. Na generalnem sekretariatu ministrstva za gospodarstvo so včeraj za brezplačnik potrdili, da Miloš Senčur od 17. februarja ni več zaposlen pri njih. Na vprašanje, ali ima morda že drugo službo, pa niso znali odgovoriti.

Z mesta generalnega direktorja direktorata za energijo pa je bil isti dan kot Senčur razrešen tudi Janez Kopač. V kratkem telefonskem pogovoru je za brezplačnik dejal, da nove službe še nima in da še ne ve, kaj bo v prihodnje počel. Povedal je, da je trenutno prijavljen na zavodu za zaposlovanje in dodal da je na ministrstvo prišel iz zasebnega sektorja in da ga tam služba več ne čaka.

Kot piše Žurnal24, bodo v začetku marca odpravnine izplačane tudi bivšemu šefu urada za informiranje Darijanu Koširju – dobil bo 37 tisoč evrov bruto – in Alešu Guliču, razrešenemu šefu urada za verske skupnosti, ki bo dobil 23 tisoč evrov bruto.

Za izplačila odpravnin so iz nekdanjega Pahorjevega kabineta zaprosili tiskovna predstavnica Špela Vovk (dobila bo nekaj več kot sedem tisoč evrov bruto), tajnik Matjaž Nemec (okoli tri tisoč evrov bruto) in svetovalec Klemen Horvat (nekaj manj kot štiri tisoč evrov bruto).