Brigadir Dobran Božič je vojaško kariero začel v teritorialni obrambi (TO) leta 1984 kot rezervni častnik, v TO pa se je zaposlil leta 1993. Kasneje je končal najvišje vojaške šole in več funkcionalnih usposabljanj. Med drugim je leta 1998 na Ekonomski fakulteti v Ljubljani pridobil naziv magistra znanosti, leta 2009 pa je končal študij na National Defense University v Washingtonu, in sicer z nazivom magistra znanosti nacionalnih obrambnih študij.

V dosedanji vojaški karieri je Božič sicer opravljal številne štabne in poveljniške dolžnosti na različnih ravneh vodenja in poveljevanja. Poveljeval je ključnim enotam Slovenske vojske, in sicer 10. motoriziranemu bataljonu ter 1. brigadi, leta 2007 in 2008 pa je bil namestnik poveljnika poveljstva sil. Ima številne mednarodne izkušnje tako v mednarodnih operacijah in misijah kot tudi na različnih vajah. Med drugim je leta 2007 poveljeval največjemu kontingentu Slovenske vojske Kfor 15 na Kosovu, lani pa slovenskemu kontingentu Isaf 15 v Afganistanu.

Božič je tudi veteran vojne za Slovenijo, za zasluge v Slovenski vojski pa je bil odlikovan s srebrno medaljo Slovenske vojske, bronasto medaljo generala Maistra in bronasto medaljo Slovenske vojske.

Današnja popoldanska slovesnost bo potekala na ministrstvu za obrambo. Šteiner bo najprej predal bojno zastavo svojemu nasledniku, sledil pa bo še podpis zapisnika o primopredaji.