Predčasno zaprtje razpisa so na ZRSZ sicer utemeljili s tem, da bodo že "na podlagi predloženih ponudb vsa razpoložljiva sredstva razdeljena", kot se je izkazalo, pa to vendar ne drži.

Kot piše brezplačnik, je bilo v letih 2011 in 2012 za predvidenih 3.250 zaposlitev zagotovljenih kar 13 milijonov evrov, na razpis pa se je prijavilo vsega 1.137 delodajalcev za 1.275 subvencij, kar znese le 5,1 milijona evrov.

Žurnal24 se sprašuje, kam je torej izginilo skoraj osem od 13 milijonov evrov. Tega pa ne povedo ne na ZRSZ ne na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve (MDDSZ). Na ZRSZ se sklicujejo, da so za tovrstna pojasnila pristojni na MDDSZ, od koder so jim poslali odgovor, da "da se bodo neporabljena sredstva iz leta 2011 prenesla v leto 2012 in se uporabila za isti namen".

Zakaj je bil torej razpis predčasno zaprt z izgovorom, da so porabili že ves denar, hkrati pa na MDDSZ priznavajo, da "neporabljena sredstva" obstajajo, za zdaj torej ostaja uganka, se na koncu sprašuje brezplačnik.